Multiple lovituri aeriene în Gaza după ce două rachete “inamice” au lovit Israelul

Un avion de luptă F-16 al forţelor aeriene israeliene.
Un avion de luptă F-16 al forţelor aeriene israeliene. (Captură Foto)

Mai multe explozii masive au zguduit joi dimineaţă Fâşia Gaza, conform unor rapoarte privind prezenţa avioanelor israeliene în zonă. Aceste lovituri aeriene au avut loc după ce două rachete au fost trase din Gaza în Israel, fără a provoca daune, conform agenţiei de ştiri RT.

Cel puţin trei explozii majore au zguduit oraşul Gaza, iar Twitter-ul a fost inundat de rapoarte care susţineau că rezidenţii au fost treziţi de sunetul loviturilor aeriene şi al avioanelor de luptă F-16 israeliene care treceau deasupra lor.

Atacurile au avut loc în partea vestică a Fâşiei Gaza, în apropierea zonei rezidenţiale Maqousi Towers. Oraşul Khan Younis şi garnizoana Ubaidah ce aparţine Brigăzilor Al-Qassam, un grup afiliat Hamasului, au fost de asemenea lovite.

Miercuri, două rachete au fost lansate în Israel din Gaza. Totuşi, nu a fost vorba de Hamas deoarece atacul a fost revendicat de grupul său rival salafist numit Brigadele Omar, loial Statului Islamic.

“Ne continuăm jihadul împotriva evreilor”, conform unei declaraţii a grupului care susţine că rachetele au fost lansate ca răspuns la uciderea de de către Hamas, marţi, a unui susţinător al Statului Islamic, susţine Reuters.

O declaraţie din partea armatei israeliene, citată de ziarul Haaretz, a învinuit gruparea Hamas pentru atacul cu rachete de miercuri. Avioanele de luptă israeliene au lovit trei “infrastructuri ale terorii” din Fâşia Gaza, conform declaraţiei.

Haaretz a mai susţinut că sediul Hamas din Gaza a fost evacuat înaintea loviturilor aeriene şi că grupul a negat cu tărie că ar fi fost în spatele celor două rachete lansate asupra Israelului.

Hamas a afirmat că vinovat ar fi grupul salafist, pe care îl acuză că încearcă să provoace un nou conflict deplin în Gaza. Aparent, serviciile de securitate ale Hamas au eliminat în urmă cu câteva zile un salafist senior, care ar fi plănuit atacuri împotriva grupului palestinian.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe