MRU sancţionează ”cea mai gravă declaraţie din spectacolul” lui Băsescu

Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu (Epoch Times România)

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu l-a criticat marţi pe preşedintele Traian Băsescu, care a afirmat că nu se va duce la vot dacă în turul doi vor mai rămâne în cursă candidaţii ACL şi PSD, afirmând că aceasta este ”cea mai gravă declaraţie din spectacolul dat aseară de dl. Băsescu”.

Reamintim că luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cotroceni, Băsescu a afirmat: "Nu mă duc la vot, aceşti oameni amândoi sunt oportunişti şi corupţi". "O susţin pe Elena Udrea, ”care nu minte”, a adăugat acesta.

Alocuţiunea preşedintelui a provocat reacţii în rândul politicienilor. Asimilând declaraţia lui Băsescu drept un îndemn pentru electorat să nu se ducă la vot, MRU a declarat că acest fapt este ”grav” şi poate creşte ”dezinteresul pentru politică al celor tineri”, afectând chiar prezenţa alegătorilor la urne.

Când PDL nu a ales-o pe Elena Udrea preşedinte, Traian Băsescu le-a spus "Adio!" şi a anunţat că nu există recunoştinţă în politică. Pentru că românii nu o vor alege pe Elena Udrea pentru a intra în turul II, alegătorii sunt îndemnaţi să spună "Adio!" celorlalţi candidaţi şi să devină indiferenţi faţă de cine va fi viitorul Preşedinte al României.

A îndemna românii să nu se prezinte la vot în turul II este, de fapt, cea mai gravă declaraţie din spectacolul dat aseară de dl. Băsescu. Ajută PSD-ul, al cărui electorat este disciplinat şi sigur, şi creşte dezinteresul pentru politică al celor tineri, al celor deja sătui de scandal, al celor ce se simt nerespectaţi de actuala clasă politică”, a afirmat Ungureanu.