Elena Udrea: Ponta a încălcat Constituţia. Solicit demisia premierului şi sesizarea organelor de anchetă

Elena Udrea, preşedinta PMP
Elena Udrea, preşedinta PMP (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul PMP, Elena Udrea, l-a acuzat marţi, pe Victor Ponta că a încălcat Constituţia şi că i-a minţit pe români. La o zi după ce şeful statului a declarat că premierul a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997 - 2001, Udrea a explicat că, potrivit Constituţiei în vigoare la vremea respectivă, funcţia de procuror al României este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată.

"În lumina declaraţiilor făcute de preşedintele Traian Băsescu ieri seară, constat situaţia gravă în care se află România. Premierul României şi candidatul la preşedinţia României cotat astăzi cu cele mai mari şanse se află în situaţia de a fi încălcat Constituţia României, de a fi încălcat legea şi de a-i fi minţit pe români. Domnul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit. Era în acelaşi timp şi procuror al României. Conform Constituţiei din 1991, în vigoare până în 2003, funcţia de procuror e incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior. Domnul Victor Ponta a încălcat Constituţia României atunci când a fost şi procuror şi ofiţer SIE", a declarat Udrea, potrivit Realitatea.net.

Elena Udrea a mai adăugat că Victor Ponta este într-o situaţie atât de ilegalitate cât şi de imoralitate: "A minţit şi minte şi în acest moment despre trecutul lui."

"Câtă încredere poţi avea într-un om politic care se vrea preşedintele României care nu dă doi bani pe Constituţie, pe legile ţării, nu dă doi bani pe onestitate.", s-a întrebat Elena Udrea, solicitând retragerea domnului Ponta din cursa prezidenţială.

"Solicit şi să demisioneze din funcţia de premier. Solicit sesizarea organelor de anchetă", a mai declarat Elena Udrea.

Prezidenţiabilul PMP a mai solicitat înfiinţarea a doua comisii de anchetă parlamentare în cazul lui Victor Ponta. Rolul unei prime comisii ar fi să verifice cum a fost posibil ca timp de ani de zile să se încalce Constituţia şi legea, în timp ce o a doua comisie ar trebui să verifice comportamentul fostului şef SIE, Teodor Meleşcanu.

"Meleşcanu e vinovat pentru că l-a acoperit pe Ponta, i-a sprijinit iniţiativele legislative pentru a acoperi situaţia în care s-a aflat între 1997-2001. Meleşcanu este candidatul lui Ponta la preşedinţie. Secretul care îi leagă pe cei doi face ca jocul de campanie să devină unul netransparent şi nedemocratic". a precizat liderul PMP.

Reamintim că luni seara preşedintele Băsescu a declarat public că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE, în perioada 1997 - 2001. Totodată, preşedintele l-a acuzat pe Meleşcanu că, acoperindu-l pe Ponta, a creat un precedent periculos.