MRU: Pe Ponta şi Antonescu îi bântuie fantoma Securităţii, pentru că îi bântuie nostalgia României de dinainte de 1989

Mihai Răzvan Ungureanu, conferinţă de presă la sediul ARD
Mihai Răzvan Ungureanu, conferinţă de presă la sediul ARD (Epoch Times România)

Copreşedintele Alianţei România Dreaptă (ARD) Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că premierul Victor Ponta şi liderul PNL Crin Antonescu sunt bântuiţi de “fantoma Securităţii”, deoarece au rămas cu nostalgia României comuniste.

“Pe aceşti domni îi bântuia fantoma securităţii pentru că îi bântuie o nostalgie, o nostalgie după România de dinainte de 1989. Nostalgia aceea se traduce în cuvinte simple în felul următor: spre est sau vest? ARD a ales spre vest”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

În legătură cu afirmaţia recentă făcută de primul ministru Victor Ponta la sediul PSD din Arad, potrivit căreia Mihai Răzvan Ungureanu “este candidatul Securităţii aici în Vest şi al sistemului ticăloşit”, preşedintele Partidului Forţa Civică a precizat că “domnul Ponta, după cum ştiţi, când are microfonul în aproprierea gurii vorbeşte ca domnul Antonescu mult şi fără sens”.

“Domnul Ponta, după cum ştiţi, când are microfonul în aproprierea gurii vorbeşte ca domnul Antonescu mult şi fără sens. Deosebirea este ca domnul Antonescu are un umor chinuit, iar domnul Ponta are glumiţe de mahala. Una dintre aceste glumiţe a domnului Ponta arată în felul următor în citare. Aveam în intenţie sa adresez celor doi domni Antonescu şi lui Ponta o invitaţie la clarificare, ce înţeleg ei prin Securitate că tot vorbim despre securişti, Securitate, înţeleg că au experienţă remarcabilă în domeniu, altminteri nu te poţi pronunţa pe teme pe care nu le cunoşti”, a explicat Mihai Răzvan Ungureanu.

Copreşedintele ARD a adăugat că în cazul în care premierul ar susţine examen la Serviciul de Informaţii Externe (SIE) nu l-ar trece, “pentru simplul fapt că a plagiat”.

“Dar în condiţiile acestea aştept şi eu să îmi dau seama cine este de fapt adevăratul securist şi aici o spun apăsat: cel care pe seama unui mandat parlamentar ca director civil a condus, cred fără absolut nicio problemă, un serviciu de informaţie a României, sau domnii care din motive politice şi de altă natură se înconjură cu o curte compusă din oameni care au lucrat cu regimul represiv comunist înainte de 1989. Domnul Ponta dacă ar fi dat examen acum la SIE nu l-ar fi putut lua pentru simplul fapt că a plagiat. Poate că l-ar fi luat mai devreme”, a completat fostul premier.

MRU: Legea nu are nicio importanţă pentru USL, atâta timp cât Ponta i-a spus unui alegător că-l va scoate din închisoare pe Năstase

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni, în cadrul unei conferinţă de presă ce a avut loc la sediul ARD, că pentru USL legea nu are nicio importanţă, în contextul în care premierul Victor Ponta a răspuns pozitiv la rugămintea unei susţinătoare USL care viza scoaterea din închisoare a lui Adrian Năstase.

“Domnul Ponta, rugat de un alegător să rezolve cu scoaterea domnului Năstase din închisoare, domnul Ponta îi răspunde amical şi pozitiv, “îl scoatem”. Legea nu are nicio importanţă pentru USL, ci hoţia, traficul de influenţă. Pentru ei contează felul în care pot deţine puterea absolută”, a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

Fostul premier Adrian Năstase ar putea ieşi din închisoare mai repede decât se aşteaptă sau cel puţin asta a lăsat să se înţeleagă actualul lider al PSD, Victor Ponta. Premierul s-a aflat pe 27 noiembrie într-o vizită electorală în judeţul Brăila, unde s-a întâlnit cu grupurile de susţinători USL.

Trecând printre aceştia, la un moment dat, una dintre persoanele din mulţime i-a spus primului ministru - “Să-l scoateţi pe domnul Năstase de acolo!”. “Îl scoatem!”, a venit imediat răspunsul premierului.

Fostul premier Adrian Năstase ar putea fi eliberat din Penitenciarul Jilava cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie, după calculele făcute de avocaţii săi pentru condamnarea primită în dosarul "Trofeul calităţii". Comisia de eliberări condiţionate a penitenciarului ar putea să se întrunească în ianuarie 2013 pentru a discuta situaţia lui Năstase, urmând ca cel mai probabil acesta să fie pus în libertate după luarea unei decizii.

Avocatul lui Năstase, Ion Cazacu, a afirmat că fostul premier a desfăşurat activităţi intelectuale în penitenciar şi nu a creat probleme, acestea fiind motive pentru care s-ar putea decide eliberarea sa condiţionată.

În perioada sărbătorilor, Năstase va fi vizitat de familie la închisoare şi nu va face cerere pentru a fi eliberat timp de 24 de ore, aşa cum ar fi posibil, conform legii.

Până pe 20 decembrie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului ar urma sa primească plângerea în cazul lui Adrian Năstase.

Pe 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004. După o tentativă de sinucidere, fostul premier a fost încarcerat întâi la spitalul Penitenciarului Rahova şi apoi la Jilava.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne