Victor Ponta: În februarie, Adrian Năstase are dreptul legal să fie eliberat

Adrian Năstase la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ)
Adrian Năstase la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
30.11.2012

Întrebat cum va proceda pentru a-l scoate pe Adrian Năstase din închisoare, Victor Ponta a răspuns vineri că nu va merge cu „cagulă” la penitenciarul Jilava, unde se află fostul premier şi ca acesta are dreptul legal să fie eliberat în februarie.

Aflat la Arad, premierul a mai declarat că, din câte cunoaşte, Năstase are dreptul legal să fie eliberat în februarie.

"Mergeam pe stradă şi o admiratoare a domnului Năstase a zis "Să nu uitaţi să-l eliberaţi". Am zis că sigur, sper să nu-l ţină în închisoare toată viaţa pe Adrian Năstase de dragul lui Băsescu. Din câte ştiu, în februarie are dreptul legal să fie eliberat. Toţi jurnaliştii care îşi închipuiau că mâine seară, îmbrăcat cu o cagulă, atac închisoarea unde e domnul Năstase, trebuie să se ducă să păzească închisoarea", a declarat Ponta.

Premierul a adăugat că nu şi-a schimbat părerea despre Năstase, pe care îl consideră în continuare cel mai bun premier pe care l-a avut România.

"Eu nu mi-am schimbat părerea despre domnul Năstase, cred în continuare că a fost cel mai bun prim-ministru, iar dacă se supără liberalii că spun asta, asta e", a precizat Ponta.

Premierul Victor Ponta a făcut joi o vizită electorală în judeţul Brăila. Acolo s-a întâlnit cu un grup de susţinători şi o femeie i-a spus: "Să-l scoateţi pe domnul Năstase de acolo!", iar el a replicat - "Îl scoatem!".

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, la data de 20 iunie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor