Marian Vanghelie rupe legea tăcerii. "Scrisoarea pierdută" despre Tel Drum şi Asesoft

Marian Vanghelie şi Liviu Dragnea
Marian Vanghelie şi Liviu Dragnea (Ioana Florea Nuţ)

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, deţine o scrisoare interesantă despre "firmele de casă" ale lui Liviu Dragnea, respectiv Sebastian Ghiţă. Marţi seară, prezent în platoul Realitatea TV, edilul a dezvăluit că Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) i-a trimis Guvernului, de mai bine de un an şi jumătate, o scrisoare în care se cere verificarea celor două companii.

În scrisoarea trimisă de OLAF, instituţia care verifică toţi banii europeni, se precizează "foarte clar că trebuie verificate de către instituţiile statului Tel Drum şi Asesoft şi eu vreau să vă rog să lansaţi public, către Victor Ponta şi Liviu Dragnea dacă există această scrisoare."

Se pare că Marian Vanghelie deţine scrisoarea despre Tel Drum şi Asesoft pentru că promite să îşi dea demisia din funcţia de primar şi să plece din politică dacă se dovedeşte că minte.

"Eu vă demonstrez că există această scrisoare. Vreau să lansez şi să întrebaţi dacă există această scrisoare venită. Dacă ei spun că nu există, eu vă voi arăta scrisoare. Dacă nu există, eu vă spun public că plec din politică", a precizat Marian Vanghelie.

Sumele despre care se vorbeşte în scrisoarea despre Tel Drum şi Asesoft sunt foarte mari, susţine edilul, astfel că ar fi un caz care implică intervenţia procurorilor DNA.

Marian Vanghelie denunţă faptul că scrisoarea despre Tel Drum şi Asesoft se află de un an şi jumătate pe masa Guvernului care refuză să o trimită la DNA sau la Parchet, deşi sumele de bani implicate sunt foarte mari.

Mai mult, edilul se plângea de "liniştea" care le-a oferit posibilitatea celor doi politicieni să-şi facă afacerile nestingheriţi: "de aia pot să aibă toate contractele din Guvern, pentru că e linişte, nimeni nu le-a spus nimic, nici cei din dreapta. I-au lăsat trei ani de zile. N-au spus că Tel Drum prin contracte (...) are aproape 150 de milioane de euro, bani transmişi din zona europeană. Timp de 10 ani Tel Drum a avut afaceri de un miliard de euro - o firmă mica din Teleorman. Ghiţă la pus pe angajatul lui de la Asesoft, domnul Ciprian, să împartă fonduri europene."

Trebuie menţionat că, de când a fost exclus din partid, după 20 de ani de activitate, Marian Vanghelie a rupt legea tăcerii care domnea în PSD şi a început să se răzbune pe cei care i-au cerut capul - cuplul Dragnea-Ponta. Multe dintre dezvăluirile acestuia au iz penal, cum este cazul celor privind organizarea votului din diaspora, edilul fiind deja chemat la DNA pentru a da declaraţii.

De altfel, Vanghelie urmează să îşi facă un nou partid alături de celălalt PSD-ist alungat - senatorul Mircea Geoană. Cei doi promit să rupă o bucată bună din PSD, la un moment dat vorbindu-se chiar de 50 de parlamentari.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.