Monica Macovei: "Senatorii şi deputaţii şi-au mărit pensiile fără să merite"

Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)

Clasa politică actuală este unită atunci când îşi apără propriile interese, declară Monica Macovei, acuzându-i pe "aleşii ţării", senatori şi deputaţi, că şi-au mărit pensiile fără să merite.

"Parlamentarii din jurul lui Ponta au votat să aibă pensii speciale şi mai mari, doar pentru că au fost o perioadă în Parlament.

Zelul creşterii pensiilor parlamentarilor era demn de o cauză mai nobilă. Cum ar fi fost ca această uniune de voturi să fi existat la ridicarea imunităţii lui Şova sau la ridicarea imunităţii lui Ponta?

Şi, ca de obicei, când se atacă instituţii, se nenoroceşte Codul penal sau se creează privilegii în Parlament, Ponta nu este în ţară. Credeţi că nu ştia ce se întâmplă?

Ponta, nu ne mai minţi! Vei da socoteală, chiar dacă ai fugit ca în “marţea neagră” din 2013", scrie Macovei, pe contul său de Facebook.

Reamintim că Parlamentul a adoptat marţi, cu 303 voturi "pentru", 124 "împotrivă" şi 2 abţineri, iniţiativa PSD de introducere a pensiilor speciale pentru parlamentari.

Potrivit proiectului de lege care modifică Statutul parlamentarului, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul, după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar.

Conform b1.ro, un parlamentar cu un mandat ar urma acum să primească o astfel de indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne