Monica Macovei: ”Meleşcanu nu trebuie să fie candidat la preşedinţia României”

Monica Macovei
Monica Macovei (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Candidatul independent la prezidenţiale a propus în cadrul unei conferinţe de presă ca şefii serviciilor secrete să nu poată ocupa nicio funcţie de demnitate publică timp de 5 ani de la încheierea mandatului, iar serviciilor secrete să le fie interzis să racoleze politicieni, jurnalişti şi magistraţi.

Macovei s-a referit concret la fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu , abia înscris în cursa prezidenţială, arătând că acesta a strâns semnături în timp ce era şef de serviciu secret şi cu ajutorul colonelului Dogaru, care “conduce o organizaţie pro-rusă”. În opinia ei, aceste fapte pun sub semnul întrebării activitatea şefului SIE.

“Cum a apărat Meleşcanu interesele României în raport cu pericolul rus? Ce încredere să aibă partenerii noştri occidentali NATO, UE, SUA, dacă şefului SIE i se adună semnături de către o astfel de organizaţie în condiţiile în care noi, în PE, avem foarte multe rezoluţii împotriva agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina?”, a explicat europarlamentarul, care a precizat că dacă va ajunge preşedinte va garanta că ”România este un partener loial, transparent şi de încredere al NATO, SUA şi UE”.