Monedele din Kenya vor avea imprimată imaginea animalelor din parcurile naţionale

"Este expresia fizică a unei Kenyii nou-născute şi prospere, care demonstrează respect pentru mediu şi natură", declară Banca Centrală a Kenyei.
Monedă Kenya
Monedă Kenya (Central Bank of Kenya)

Imaginea elefanţilor, girafelor, leilor şi rinocerilor o va înlocui pe cea a preşedinţilor. Aceasta este schimbarea de pe noile monezi din Kenya, prezentată recent de Banca Centrală a Kenyei (Central Bank of Kenya/CBK).

Monede Kenya
Monede Kenya (Central Bank of Kenya)

Ideea este începutul unei "mari schimbări a ţării", a declarat preşedintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, care consideră că ţara are „o lungă istorie“, ce nu se rezumă la foştii ei preşedinţi. Din acest motiv, s-a decis ca noile monede în circulaţie să conţină imagini ale celor mai reprezentative animale din parcurile naturale. "Este expresia fizică a unei Kenyii nou-născute şi prospere, care demonstrează respect pentru mediu şi natură", a explicat CBK.

"Moneda unei naţiuni nu este doar un instrument pentru schimbul de valori. Motivele şi elementele acestui design al monedelor reprezintă un mod unic de a înregistra istoria, de a sărbători diversitatea culturală şi mediul natural al unei ţări", afirmă preşedintele Kenyatta, potrivit CNN.

Decizia de a schimba imaginea preşedinţilor cu cea a animalelor este în conformitate cu unul dintre articolele Constituţiei din 2010, care prevede interzicerea utilizării imaginilor de persoane pe orice monedă sau bancnotă din ţară. Astfel, se pare că nu va dura mult până când se va realiza această modificare şi pe banii de hârtie.

Mai multe informaţii: Central Bank of Kenya