Moldovenii plecaţi peste hotare, trimit tot mai mulţi bani acasă

(photos.com)

Nici chiar criza financiară instalată la nivel mondial nu a reuşit să facă ca cetăţenii Republicii Moldova să nu se gândească la cei de acasă.

Astfel, moldovenii aflaţi la muncă peste hotarele ţării, pe parcursul lunii martie, au trimis acasă 94,3 milioane de dolari, volumul transferurilor a depăşit cu 5,44 milioane dolari suma transferată în aceiaşi perioadă a anului trecut.

Pe tot parcursul anului 2011, moldovenii aflaţi departe de casă au reuşit să transfere prin intermediul reţelelor băncilor comerciale şi/sau a sistemelor de transfer rapid aproape 1454 de milioane de dolari, adică cu 16,85 la sută mai mult decât suma de bani transferată în 2010.

Cea mai impunătoare pondere în volumul total al banilor trimişi în Republica Moldova o au transferurile în moneda euro, detaşate de rezultat - urmează transferurile în dolari americani.

Precizăm că în ultimii 15 ani de independenţă a Republicii Moldova aproximativ un milion de cetăţeni au părăsit ţara, dintre care trei sferturi sunt stabiliţi în Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe