Mohamad Yassin, cel care a negociat eliberarea jurnaliştilor din Irak, reţinut pentru trafic de influenţă

(photos.com)
Andrei Pricopie
03.04.2015

Procurorii DNA au dispus vineri începerea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore a doctorului de origine siriană Mohamad Yassin, care a apărut în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak, sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce ar fi cerut mită două milioane de euro pentru desfiinţarea unei hotărâri de condamnare la închisoare.

Alături de el a fost reţinut un alt cetăţean român de origine siriană pe nume Fadal Tahli, acuzat de complicitate la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Cei doi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"În perioada octombrie 2014 – martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct şi prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunţători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influenţă exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desfiinţării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, şi el denunţător în cauză, cu consecinţa punerii în libertate a acestuia din urmă", se precizează în ordonanţele de reţinere emise de procurorii DNA.

Potrivit presei, denunţător ar fi chiar Omar Hayssam, sirianul acuzat de organizarea răpirii jurnaliştilor români în Irak, apropiat şi partener de afaceri al lui Mohamad Yassin - cel care a negociat eliberarea jurnaliştilor respectivi.

În prezent nu se ştie cu certitudine dacă Yassin le-a cerut banii fraţilor lui Omar Hayssam, condamnaţi pentru infracţiuni economice şi implicare în fuga acestuia din România, sau chiar lui Hayssam, înainte de a i se contopi pedepsele.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor