Mogherini - UE nu va recunoaşte rezultatele alegerilor ruse în Crimeea

Federica Mogherini
Federica Mogherini (Epoch Times România)

Uniunea Europeană nu va recunoaşte rezultatele alegerilor locale şi regionale ruseşti de duminică din Crimeea, deoarece regiunea aparţine Ucrainei şi nu Rusiei, a declarat luni un purtător de cuvânt al reprezentantului US pentru afaceri externe, Federica Mogherini.

„Oricine este ales în peninsula Crimeea şi pretinde că reprezintă ”populaţiile din Crimeea şi Sevastopol nu va fi recunoscut ca reprezentant al acestor teritorii, care sunt ucrainene”, a declarat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

UE a impus sancţiuni Rusiei şi oamenilor din Crimeea după anexarea de către Moscova a peninsulei în 2014. Rusia a invadat peninsula Crimeea, după care a organizat în grabă un referendum pentru a legitima invazia. Occidentul nu recunoaşte, cel puţin deocamdată, nici invazia şi nici rezultatul referendumului, care a fost organizat sub presiunea conflictului armat.

Europa a încercat să medieze conflictul dintre Rusia şi Ucraina folosind aşa-numitul "format Normandia", rundele de negocieri având drept rezultat acordul de la Minsk, însă cu timpul rezultatul real al efortului diplomatic a devenit practic nul.

În ultima perioadă, preşedintele american Donald Trump - care are nevoie de sprijinul Rusiei în războiul comercial împotriva Chinei - a emis ideea că Rusia ar putea fi reprimită în grupul naţiunilor industrializate şi liberale, G7. Însă ţările blocului UE care fac parte din G7 au declinat propunerea, afirmând că motivele ridicării sancţiunilor împotriva Rusiei sunt încă în vigoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe