Miză financiară uriaşă pentru înfruntarea Steaua - Ajax

Calificarea în optimi, unde va putea juca două meciuri cu Chelsea, i-ar aduce clubului Steaua în conturi aproape cât toată suma pe care clubul din Ghencea o va încasa din drepturile TV pe întreg actualul sezon.
FC Steaua Bucureşti logo - wallpaper oficial. (www.steauafc.com)
Liviu Şerbănescu
24.12.2012

Calificarea în optimi, unde va putea lupta cu Chelsea, i-ar aduce clubului Steaua în conturi aproape cât toată suma pe care clubul din Ghencea o va încasa din drepturile TV pe întreg actualul sezon.

Înfruntarea Steaua - Ajax va reprezenta pentru trupa din Ghencea nu doar posibilitatea de a bifa un rezultat important în Europa, ci şi o miză financiară uriaşă, relevă gsp.ro.

Fiind cunoscut deja dintre ce echipe s-ar alege viitorul adversar din optimile de finală ale competiţiei, adică aproape sigur Chelsea, un meci tur şi unul retur cu actuala deţinătoare a Champions League ar aduce în conturile roş-albaştrilor o sumă cu multe zerouri.

Este vorba despre aproximativ trei milioane de euro, mare parte din bani urmând să provină din încasările din bilete.

Şi cum prima manşă ar avea loc la Bucureşti, Steaua ar putea încasa în jur de două milioane de euro pentru cele 55.000 de bilete.

La această sumă, s-ar adăuga bonusul de calificare în optimi, precum şi un surplus din cota de market pool.

Una peste alta, un total care ar egala suma pe care Steaua o încasează în acest an din totalul drepturilor TV din Liga 1.

Per total, cam 12,7 milioane de euro ar fi încasările Stelei de pe urma actualului sezon de Europa League, sumă care ar asigura aproape tot bugetul echipei pentru un an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor