Numărul manifestărilor violente ale suporterilor pe arenele sportive din Bucureşti a scăzut semnificativ faţă de 2011

Numărul manifestărilor violente ale suporterilor pe arenele sportive din Bucureşti a scăzut semnificativ anul acesta faţă de 2011, iar sancţiunile aplicate de Jandarmeria Capitalei s-au diminuat cu aproximativ 70%, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Capitalei.
Numărul manifestărilor violente ale suporterilor pe arenele sportive din Bucureşti a scăzut semnificativ faţă de 2011 (Andrei Pungovschi / EuroFootball / Getty Images)
Epoch Times România
22.12.2012

Numărul manifestărilor violente ale suporterilor pe arenele sportive din Bucureşti a scăzut semnificativ anul acesta faţă de 2011, iar sancţiunile aplicate de Jandarmeria Capitalei s-au diminuat cu aproximativ 70%, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Capitalei.

În acest an, Jandarmeria Capitalei a asigurat ordinea publică şi siguranţa spectatorilor la un număr de 594 de meciuri de fotbal, faţă de 583 în 2011.

Anul acesta, pe arenele sportive din Bucureşti, Jandarmeria Capitalei a constatat 85 infracţiuni, faţă de 118 în 2011, cu preponderenţă prevăzute de Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

Pe numele a trei persoane, cărora jandarmii le-au întocmit acte de constatare pentru folosirea materialelor pirotehnice, procurorii de caz au dispus măsura de siguranţă de interzicere a accesului la jocurile şi competiţiile sportive pe o perioadă de şase luni.

În ceea ce priveşte constatarea faptelor de natură contravenţională, în 2012 au fost aplicate un număr de 210 sancţiuni, iar unui număr de 91 contravenienţi le-a fost dată şi sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la manifestări sportive, cu peste 70 % mai puţini decât anul trecut.

În aceeaşi perioadă, Jandarmeria Capitalei a aplicat organizatorilor competiţiilor sportive şi societăţilor specializate de pază, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin, 19 sancţiuni contravenţionale, dintre care 18 amenzi în valoare totală de 299.100 lei şi una cu avertisment scris.

Astfel, Clubul FC Rapid Bucureşti a primit nouă sancţiuni cu amendă în valoare de 140.000 lei, Clubul FC Steaua Bucureşti - 5 sancţiuni cu amendă în valoare de 127.000 lei, Clubul FC Dinamo Bucureşti - o sancţiune cu amendă în valoare de 30.000 lei.

Referitor la situaţia infracţiunilor constatate anul acesta, 20 au fost săvârşite de suporteri ai Stelei, 22 de suporteri ai echipei Dinamo, 35 de suporteri al Rapidului, opt de suporteri a altor echipe de fotbal.

Jandarmeria este principala instituţie cu atribuţii în ceea ce priveşte asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă pe timpul sau în legătură cu manifestările sportive şi mulţumeşte suporterilor care ştiu să-şi susţină echipa favorită, au un comportament civilizat şi înţeleg că obiectivul nostru este siguranţa lor.

Anul acesta au avut loc patru meciuri ale echipei naţionale a României, zece meciuri internaţionale ale echipelor Steaua, Dinamo şi Rapid în cupele europene (UEFA Champions League şi UEFA Europa League), 580 jocuri în campionatul intern - meciuri de fotbal din Liga I, Liga a II-a şi a III-a, cu participarea echipelor Steaua, Dinamo, Rapid, Sportul Studenţesc, Steaua II, Dinamo II, Rapid II, Juventus Colentina, dintre care patru derby-uri între echipele Steaua, Dinamo, Rapid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor