Mutări strategice. Fosta soţie a lui Dragnea cere la CCR prag pentru abuzul în serviciu

Manevră surpriză în dosarul liderului PSD Liviu Dragnea: fosta sa soţie, Bombonica Prodana, încearcă să obţină prag pentru abuzul în serviciu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Fosta soţie a liderului PSD Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, încearcă să obţină la Curtea Constituţională prag al prejudiciului pentru infracţiunea de abuz în serviciu. În acest sens a ridicat o excepţie în cadrul procesului în care este judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie alături de şeful social-democraţilor, dezvăluie Ziare.com.

Potrivit unor surse apropiate procesului aflat pe rolul ICCJ, Bombonica Prodana a ridicat excepţia acuzând neconstituţionalitatea infracţiunii de abuz în serviciu prevăzută de art 297 din Codul penal, pe motiv că nu prevede un prag al prejudiciului sub care fapta să nu constituie infracţiune.

Cererea de sesizare a CCR a fost comunicată tuturor părţilor în dosar şi urmează ca instanţa ICCJ să se pronunţe asupra ei la următorul termen, pe 28 martie. Dacă o va admite, excepţia privind pragul de prejudiciu pentru infracţiunea de abuz în serviciu va ajunge pe masa CCR.

Pentru a citi articolul integral intraţi aici.