Mişcarea "300 de săteni" primeşte sprijin de la petiţionarii din Beijing

Petiţionarii din Beijing şi-au exprimat admiraţia pentru cei 300 de săteni care au cerut eliberarea unui practicant Falun Gong prin intermediul unei petiţii semnate cu numele lor reale şi cu amprente digitale, în Zhouguantun, provincia Hebei. Falun Gong a fost persecutat şi calomniat de regim timp de 13 de ani şi mulţi avocaţi şi activişti pentru drepturile omului au fost reţinuţi şi torturaţi pentru că au încercat să apere practicanţi Falun Gong. Până în prezent, mii de practicanţi Falun Gong au fost ucişi şi torturaţi.
Gu Qing’er
07.06.2012

Petiţionarii din Beijing şi-au exprimat admiraţia pentru cei 300 de săteni care au cerut eliberarea unui practicant Falun Gong prin intermediul unei petiţii semnate cu numele lor reale şi cu amprente digitale, în Zhouguantun, provincia Hebei.

Falun Gong a fost persecutat şi calomniat de regim timp de 13 de ani şi mulţi avocaţi şi activişti pentru drepturile omului au fost reţinuţi şi torturaţi pentru că au încercat să apere practicanţi Falun Gong. Până în prezent, mii de practicanţi Falun Gong au fost ucişi şi torturaţi.

"În zilele noastre nimeni nu îndrăzneşte să spună un cuvânt în numele Falun Gong. Aceşti săteni au o conştiinţă puternică. Au îndrăznit să îşi pună amprentele pe petiţie, ceea ce este admirabil ", a spus Du Mingrong, în vârstă de 60 de ani, din nord-estul Chinei, care din 1999 contestă la Beijing condamnarea mamei sale într-un caz juridic. Ea a fost trimisă într-un lagăr de muncă de mai multe ori pentru contestaţiile sale.

Wang Xiaodong, practicantul Falun Gong la care se referă petiţia, a fost arestat după ce poliţia a găsit la sfârşitul lunii februarie un compact disc conţinând informaţii despre Falun Gong. Mama lui, persoană în vârstă, şi fiul acestuia de 7 ani, au fost lăsaţi să se descurce singuri.

După ce sătenii, porecliţi "Curajoşii 300", şi-au pus numele şi amprentele pe petiţie, aceasta a fost trimisă la cel mai înalt organ de conducere a Chinei, Biroul Politic, şi a circulat printre funcţionari de rang înalt. Aceasta i-a determinat pe unii oficiali chinezi să reconsidere persecuţia împotriva Falun Gong.

Cu toate acestea, oficialii poliţiei locale i-au forţat pe unii dintre săteni să renunţe la declaraţiile lor iar pe alţii i-au întemniţat. Alţi doi practicanţi Falun Gong au fost arestaţi după alte câteva săptămâni după ce Wang a fost reţinut, dar oficialii au negat cunoaşterea acestui fapt.

"Cei care şi-au înscris amprentele nu erau practicanţi Falun Gong, dar, prin bunătatea lor, practicanţii Falun Gong au mişcat inimile sătenilor, astfel încât aceştia au vrut să îşi pună numele pe cerere ", a spus Du Mingrong. "Oamenii obişnuiţi din China, devin conştienţi şi află despre persecuţia ilegală. După atâţia ani, oamenii sunt capabili să vadă adevărul, dovedind că Falun Gong a fost şi este dreapt. " Du a adăugat că mulţi oameni din China, nu sunt de acord cu propaganda regimului comunist despre Falun Gong.

"Am avut întotdeauna o impresie bună despre practicanţii Falun Gong, încă dinainte de a începe persecuţia. Ei sunt atât de binevoitori şi nu mint niciodată pe nimeni ", a spus Du, care nu este practicantă Falun Gong.

În anul 2002, Du a spus că a fost arestată şi dusă la o secţie de poliţie în apropierea Pieţei Tiananmen pentru recursul său de la Beijing în cazul mamei sale. Celor mai mulţi dintre petiţionarii reţinuţi li s-a permis să se plimbe pe afară şi să bea apă, a spus ea.

"Cu toate acestea, practicanţii Falun Gong au fost reţinuţi într-o cuşcă mare, şi au fost bătuţi şi blestemaţi. Indiferent de modul în care aceştia au fost trataţi, au tratat totul cu un zâmbet. Am fost cu adevărat mişcată văzându-i ", a spus Du.

Zhou Yongkang, şeful puternicei Comisii pentru afaceri politice şi legislative (CAPL), responsabil pentru continuarea persecuţiei Falun Gong, a reprimat dur şi petiţionarii.

Wu Tianli, care a făcut apel la Beijing pentru că a fost forţată să iasă din casa ei, care a fost ulterior demolată de regimul comunist, şi-a exprimat admiraţia pentru sătenii semnatari ai petiţiei pentru eliberarea practicantului Falun Gong. Wu a spus că incidentul înseamnă că oamenii obişnuiţi chinezi încă mai au curajul de a se ridica pentru ceea ce este drept.

Amnesty Internaţional a lansat apelul de urgenţă emis pe 31 mai, atrăgând atenţia asupra "Curajoşilor 300 " şi a cerut eliberarea lui Wang Xiaodong şi a surorii sale, Xiaomei, cunoscută şi ca Wang Junling.

Mulţi intelectuali chinezi şi avocaţi şi-au fixat atenţia pe cazul "Curajoşii 300", trimiţând unele apeluri scrise către înalţi oficiali chinezi pentru a trata Falun Gong în mod drept.

Reveniţi pe categoria În Focus „Regimul chinez în criză” pentru a citi colecţia de articole ale The Epoch Times despre regimul chinez în situaţii de criză. Politica din interiorul PCC reprezintă o provocare în modul de a înţelege China actuală, chiar şi pentru observatorii ei veterani. Aici, încercăm să oferim cititorilor contextul necesar pentru a înţelege situaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor