Mirel Palada îşi "cere scuze" de la jurnalişti

Siglă Guvernul României, Palatul Victoria
Siglă Guvernul României, Palatul Victoria (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, şi-a cerut scuze de la ziarişti, după ce, în urmă cu câteva zile, îşi exprimase pe Facebook plăcerea de a "îi executa electric".

"Prezint scuzele mele publice tuturor celor care s-au simţit ofensaţi de felul în care m-am exprimat pe pagina personală de Facebook zilele trecute la adresa unor jurnalişti", a scris Mirel Palada, marţi, pe contul său de Facebook, făcând referire la postarea în care îi numea pe jurnalişti "purceluşi antiguvernamentali" pe care îi place să îi frigă la proţap.

Scuzele lui Palada pentru postarea scrisă în urmă cu mai bine de patru zile vin după ce Clubul Român de Presă i-a cerut acest lucru, iar şeful său, premierul Victor Ponta, l-a avertizat public că ori respectă "standardele de comunicare", ori, dacă vrea să fie "Sebastian Lăzăroiu", va trebui să plece de la guvern.

Potrivit Hotnews, Clubul Român de Presă (CRP) i-a transmis luni premierului o scrisoare în care susţine că prezentarea de scuze publice de către Mirel Palada "este un gest necesar", limbajul său la adresa jurnaliştilor fiind "inadecvat poziţiei şi responsabilităţilor sale publice".

După ce peste weekend Ponta a evitat întrebările jurnaliştilor, etichetaţi de Palada drept "dobitoci", luni, după ce "s-a gândit foarte clar", a declarat că a vorbit personal cu Mirel Palada şi i-a comunicat că nu este de acord cu limbajul său.

"M-am gândit foarte clar şi i-am spus domnului Palada în mod direct că nu sunt de acord cu un asemenea mod de exprimare nici măcar pe Facebook. Eu n-am nevoie de un Sebastian Lăzăroiu la Guvern”, a declarat Ponta.

Redăm "scuzele" lui Palada, care a considerat oportun să îşi trimită scrisoarea de scuze către Clubul Român de presă prin şofer.

"Clubul Român de Presă şi-a arătat recent îngrijorarea faţă de maniera în care m-am exprimat la sfîrşitul săptămînii trecute pe Facebook.

Apreciez preocuparea dânşilor privind relaţia dintre instituţiile publice şi jurnalişti şi le ofer scuzele publice pe care le-au solicitat.

Prezint scuzele mele publice tuturor celor care s-au simţit ofensaţi de felul în care m-am exprimat pe pagina personală de Facebook zilele trecute la adresa unor jurnalişti.

Comunic aceste scuze publice aici, pe pagina mea personală de Facebook, din două motive.

Pe de o parte, pentru că subiectul a pornit de aici, semn că este un loc suficient de public, dat fiind că la fel de public a fost considerat şi când s-a stârnit incidentul.

Pe de altă parte pentru că deocamdată nu este nimeni la Clubul Român de Presă să pot înmâna documentul în format fizic, şoferul comunicându-mi că uşa e încuiată. Voi continua eforturile de a face să parvină la dânşii şi scrisoarea în format tipărit", scrie Palada pe contul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne