Mircia Giurgiu, unul dintre parlamentarii independenţi, va vota moţiunea de cenzură

Epoch Times România
26.04.2012

Unul dintre deputaţii independenţi, Mircia Giurgiu, susţine că va vota sigur pentru moţiunea de cenzură a Opoziţiei care va fi dezbătută vineri în plenul reunit al Parlamentului iar alţi doi ar susţine moţiunea cu anumite condiţii.

După plecarea lui Marian Avram la PSD şi reţinerea lui Mihail Boldea, în grupul deputaţilor neafiliaţi politic au mai rămas doar şapte membri.

Unul dintre aceştia, Mircia Giurgiu, a declarat pentru AGERPRES că va vota pentru moţiunea de cenzură "la vedere, cu ambele mâini".

Un alt deputat neafiliat politic, Dan Ilie Morega, a spus la rândul său că nu a fost contactat nici de Opoziţie, nici de Putere pentru a fi convins să voteze într-un fel sau altul.

El nu a vrut să precizeze dacă va susţine sau nu moţiunea.

"Voi fi prezent la dezbateri şi voi vota conform convingerilor mele. Votul este secret", a spus el.

Deputatul independent Ioan Munteanu a declarat pentru AGERPRES că în cazul în care toţi parlamentarii Opoziţiei vor fi prezenţi în sala de şedinţă, va vota şi el pentru moţiune, dacă aceştia absentează, el nu va susţine moţiunea.

Un alt independent, Gheorghe Zoicaş, a declarat şi el că va vota pentru moţiunea de cenzură dacă premierul nu-l va remania pe ministrul Turismului, Cristian Petrescu.

"Dacă premierul îmi promite că îl remaniază pe ministrul Turismului, pentru că nu a putut să-şi gestioneze domeniul cum trebuie iar Maramureşul a pierdut mulţi bani care trebuiau să vină pentru investiţii din fonduri europene, nu voi vota moţiunea", a spus Zoicaş.

Deputatul independent Marian Săniuţă nu a vrut să precizeze cum va vota la moţiune.

"Votul este secret. La fel ca la toate celelalte moţiuni, voi fi în sală şi voi vota", a afirmat el, adăugând însă că este regretabil că un instrument democratic cum este moţiunea de cenzură este folosit pentru începutul prematur al unei campanii electorale.

Din grupul independenţilor de la Camera Deputaţilor mai fac parte Oana Niculescu Mizil şi Daniel Oajdea.

La Senat sunt doar doi parlamentari independenţi, Mircea Geoană şi Cezar Măgureanu.

Senatorul Cezar Măgureanu a precizat că va fi prezent la dezbaterea moţiunii.

"Nu ştiu ce să vă spun acum. Încă mai stau de vorbă cu electoratului meu. Am chemat la mine primarii. Voi vota în funcţie de electoratul meu", a susţinut acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor