Emil Boc, despre moţiune: Coaliţia are un avantaj numeric şi nu sunt şanse să se deterioreze până vineri

Fostul preşedinte PDL, Emil Boc. (www.gov.ro)
Epoch Times România
25.04.2012

Preşedintele PDL, Emil Boc, susţine că în momentul de faţă coaliţia de guvernare are faţă de Opoziţie un "avantaj" în ceea ce priveşte numărul de parlamentari şi susţine că acesta nu se poate "deteriora" până vineri, pentru ca moţiunea de cenzură să poată trece.

"În privinţa moţiunii, chiar dacă au fost unele trădări, aşa cum le-aţi cunoscut, pentru că împotriva ipocriziei nu ai arme, doar morala şi oamenii judecă. Avem în acest moment numărul necesar pentru a respinge moţiunea de cenzură. De data aceasta, trebuie ca Opoziţia să aibă 231 de voturi în urnă. La formarea Guvernului, este nevoie ca Puterea să pună în urnă 231 de voturi. Acum trebuie să vină Opoziţia să aducă 231 de voturi. Ei au în jur de 214, probabil că or fi 216, 217 cu aceste plecări. Oricum, încă există un număr rezonabil de voturi", a declarat Boc, marţi seară, la TVR.

El a subliniat că, în momentul de faţă, coaliţia are la Camera Deputaţilor şi Senat cu peste 15 voturi mai mult decât este nevoie pentru ca Executivul să "supravieţuiască".

"Întotdeauna suntem preocupaţi de fiecare parlamentar şi de soarta Guvernului, pentru că este o preocupare politică importantă a noastră. Spun doar că în acest moment coaliţia are încă un avantaj numeric în raporturile cu Opoziţia şi nu există şanse ca până vineri acest avantaj numeric pe care-l avem să se deterioreze, astfel încât să se poată ajunge ca Opoziţia să aibă 231 de voturi pentru moţiune", a completat fostul premier.

Boc a afirmat că recentele plecări din PDL a unor parlamentari este un lucru bun pentru partid, pentru că în acest fel se curăţă de "oportunişti şi fripturişti".

Preşedintele PDL a reiterat faptul că în cazul în care parlamentari democrat-liberali vor vota pentru moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie, atunci aceştia vor fi excluşi din partid.

El a mai precizat că obiectivul PDL este să obţină cel puţin 25% din voturile electoratului în alegerile locale, fapt ce înseamnă şi conservarea numărului de 869 de primari pe care partidul i-a avut în urma alegerilor din 2008, adăugând că în acest context este benefică "curăţarea" de cei care "trădau oricum şi probabil vor trăda şi acolo unde sunt".

Moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie, intitulată "Opriţi guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!", a fost citită luni în Parlament, urmând a fi dezbătută şi votată vineri, de la ora 9,00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor