Oltean: Certitudinea noastră este că Guvernul Ungureanu rămâne să-şi ducă mai departe misiunea

Epoch Times România
25.04.2012

Partidul Democrat Liberal are certitudinea că moţiunea de cenzură a Opoziţiei nu va trece, iar Guvernul Ungureanu va rămâne să-şi ducă mai departe misiunea pentru care a fost învestit, a declarat, miercuri, secretarul general al PDL, Ioan Oltean.

"Evident că nu poate să treacă neobservată această temă. Am analizat cu maximă atenţie cum stau lucrurile şi cred că nu vor fi probleme. Din analiza noastră rezultă foarte clar că Opoziţia nu deţine numărul de voturi necesar pentru a trece moţiunea. În consecinţă avem, nu o linişte deplină, dar o linişte normală în ceea ce priveşte dezbaterea moţiunii şi adoptarea acesteia", a afirmat Ioan Oltean, întrebat de presă dacă în cadrul întâlnirii avute de liderii PDL la sediul central al partidului s-a analizat şi tema moţiunii de cenzură.

În opinia acestuia, nu se pune problema unui plan B, pentru că moţiunea de cenzură nu va trece.

"Sigur, putem să vorbim şi de un plan B, dar vă asigur la modul serios că moţiunea nu va trece şi nu vrem să ne punem problema unui plan B sau altfel de plan, atât timp cât certitudinea noastră este că Guvernul Ungureanu rămâne să-şi ducă mai departe misiunea", a spus acesta.

Secretarul general al PDL a spus că nu a avut o discuţie cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu.

"Evident că premierul nu poate fi indiferent de ce se întâmplă la moţiunea de cenzură. Discuţiile astăzi (n.r. miercuri) s-au purtat la nivelul PDL pentru a ne asigura că oamenii noştri sunt, cu certitudine, neimplicaţi într-un vot în favoarea acestei moţiuni", a mai spus Oltean.

Întrebat despre alte posibile plecări din PDL, Oltean a precizat că au părăsit partidul cei care s-au dovedit "oportunişti de profesie".

"Din analizele noastre făcute cu maximă responsabilitate, cred că ne putem opri aici cu plecările. (...) Au plecat cei care au avut de plecat, cei care s-au dovedit oportunişti de profesie au plecat. Cei care s-au dovedit a fi într-o legătură de ani de zile cu PSD au plecat. Credem noi că oamenii valoroşi, oamenii de partid au rămas şi vor rămâne în continuare aici", a afirmat Ioan Oltean.

Secretarul general al PDL şi-a exprimat convingerea că deputatul Cătălin Croitoru nu va vota în cele din urmă în favoarea moţiunii de cenzură aşa cum a anunţat.

"Eu cred că domnul Croitoru, care este un om şi un deputat şi un membru al partidului extrem de serios, nu va vota moţiunea de cenzură. (...) PDL a luat decizia de a se ţine în afara votului propriu-zis, dar dacă avem colegi care ţin cu orice preţ să-şi dovedească în acest fel o anumită conduită bărbătească nu putem să ne opunem. Dar cu garanţia că votul va fi împotriva moţiunii şi nu în favoarea acesteia", a spus Oltean.

El speră ca şi partenerii de coaliţie - UDMR, UNPR şi minorităţi - să nu voteze moţiunea.

"Avem cu toţii aceeaşi conduită ca moţiunea de cenzură să nu treacă. Sigur, şi neparticiparea la vot este o decizie a noastră, a tuturor, şi sper să fie respectată şi de celelalte formaţiuni politice. Aşa a fost întotdeauna şi cred că aşa va fi şi vineri", a menţionat Oltean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor