Vasile Blaga: Am convingerea că moţiunea de cenzură nu va trece

Epoch Times România
25.04.2012

Preşedintele Senatului, democrat-liberalul Vasile Blaga, a declarat miercuri, după discuţia avută cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, că are convingerea că moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie nu va trece.

"Partidul (PDL - n.r.) este mobilizat şi coaliţia este mobilizată (cu privire la moţiunea de cenzură - n.r.). Eu nu cred că va trece moţiunea de cenzură. Am această convingere", a afirmat Blaga.

El a precizat că nu i-a prezentat premierului o listă cu parlamentarii care susţin Cabinetul Ungureanu fiindcă "nu este problema primului-ministru, ci a grupurilor parlamentare din coaliţie", precum şi a preşedintelui PDL. "Domnul Emil Boc ştia foarte bine cum stă. A şi spus aseară (marţi - n.r.) la o emisiune televizată că moţiunea nu va trece", a spus Blaga.

Întrebat dacă se aşteaptă ca şi alţi parlamentari ai PDL să părăsească partidul până la data dezbaterii moţiunii de cenzură în plenul reunit al Parlamentului, Vasile Blaga a răspuns: "cinstit nu".

"Nu avem ce să negociem. Suntem cu toţii membri ai partidelor care susţin coaliţia de guvernare. Eu nu înţeleg cum ai putut susţine atâţia ani Guvernul atunci când ţi-a convenit şi nu îl susţii şi îţi inventezi o mică sau mai mare problemă în zilele astea. Cei care ţin la partidele lor vor vota împotriva moţiunii de cenzură. Cei (parlamentarii Puterii - n.r.) care vor susţine moţiunea se situează clar în afara partidului", a afirmat Vasile Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor