Mircea Toader (PDL): Avem suficiente voturi pentru a trece guvernul

Epoch Times România
08.02.2012

Liderul democrat-liberalilor din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat miercuri că actuala Coaliţie are suficiente voturi "pentru a trece" noul guvern prin Parlament.

"Avem suficiente voturi pentru a trece guvernul. Toţi parlamentarii PDL au ajuns la reuniune", a afirmat Toader înainte de şedinţa grupurilor parlamentare ale PDL.

Întrebat cu ce au ajuns democrat-liberalii din judeţe în Bucureşti, dacă au venit cu avionul sau chiar dacă au folosit avioane particulare, liderul PDL din Camera Deputaţilor a susţinut că "au venit cu maşini mici, cu trenul, pe rute ocolitoare, prin Braşov".

"Toată lumea e aici", a mai spus Mircea Toader.

Noul Guvern trebuie să întrunească pentru a fi învestit de Parlament voturile majorităţii deputaţilor şi senatorilor - 233 de voturi.

Puterea se bazează pe voturile a 245 de parlamentari, în contextul în care, în prezent, are 177 de deputaţi şi 68 de senatori, incluzându-l şi pe Iulian Urban, care s-a declarat independent, dar afiliat la PDL.

Opoziţia are 147 de deputaţi şi 66 de senatori şi a anunţat că va vota împotriva Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, potrivit liderului PNL, Crin Antonescu.

În Parlament mai există cinci deputaţi şi un senator neafiliaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor