Mircea Carp, una dintre vocile posturilor Radio Europa Liberă şi Vocea Americii, a încetat din viaţa

”Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!”- carte lansată la sediul Ministerului Afacerilor Externe (Epoch Times România)
Ana Ion
08.06.2024

Ziaristul Mircea Carp, una dintre vocile posturilor Radio Europa Liberă şi Vocea Americii în timpul anilor negri ai comunismului, a încetat din viaţă la vârsta de 100 de ani. Informaţia a fost făcută publică de familia regală a României.

"Mircea Carp a fost un exemplu de constanţă şi devotament, de onoare şi de măsură, de rigoare profesională şi de altruism. De aceea, plecarea sa dintre noi nu aduce doar tristeţe şi compasiune, ci este şi un moment de omagiu şi admiraţie pentru lunga şi exemplara sa viaţă.

Mircea Carp a fost ofiţer în Armata Regală Română, jurnalist şi analist politic, precum şi unul dintre liderii posturilor de radio româneşti de la Vocea Americii şi Europa Liberă. În anul 2015, Regele Mihai l-a investit cu Crucea Casei Regale a României.

A servit Coroana timp de o viaţă, iar serviciul său credincios şi demn este cel mai bine creionat de propriile lui cuvinte: Astăzi, la vârsta înaintată de 100 de ani, mă consider mai supus ca oricând patriei mele şi Coroanei.

Născut în acelaşi an cu Regina Ana a României, Mircea Carp a traversat aceleaşi epoci şi timpuri pe care le-au trăit Regele Mihai şi Regina Ana, dar, datorită darului longevităţii, a fost şi un contemporan al nostru, rămânând una dintre cele mai profunde exemplificări ale patriotului român.

Dumnezeul să-l odihnească în pace!" transmite familia regală

Va invităm să citiţi aici un articol dedicat lui Mircea Carp la împlinirea vârstei de 100 de ani, publicat de de Mircea Morariu pe Contributors.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor