Ministrul PSD care a dat 500 de mii de euro pe un site banal şi o strategie de care nu are nimeni nevoie

Ministrul PSD Liviu Pop a dat o jumătate de milion de euro pe un site banal şi o strategie pe care niciun decident politic nu a luat-o în seamă.
Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)

Pe vremea când ocupa funcţia de ministru pentru Dialog Social, Liviu Pop a plătit din bani europeni aproape 250 de mii de euro pentru o aşa-zisă "strategie naţională pentru dialog social", un document de 40 de pagini plin de truisme pe care, de atunci până acum, niciun decident politic nu l-a luat în seamă, scrie jurnalista Sidonia Bogdan în Vice.

Licitaţia a fost câştigată în 2015 de o firmă, SC European Funds Invest SRL, împreună cu Blocul Naţional Sindical. Jurnalista a stat de vorbă şi cu administratorul acestei companii, Elena Georgiana Stoica, care nu a ştiut însă să-i spună exact ce rol a avut firma sa în această strategie. Cu toate acestea, tot European Funds Invest SRL a câştigat o altă licitaţie, în cadrul aceluiaşi proiect, în valoare de 221 mii de euro. Banii au fost plătiţi pentru a crea un site pe care să se regăsească informaţiile proiectului "România suntem noi".

Site-ul este, de fapt, cel care găzduieşte activitatea Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social, iar fostul ministru tehnocrat Violeta Alexandru (care i-a luat locul lui Liviu Pop) susţine că a fost creat de echipa sa, într-o noapte, gratis, nu din bani europeni. Mai mult, evaluatorii IT, contactaţi de Vice, consideră că suma de 221 mii de euro pentru site-ul respectiv este "o ţeapă sinistră finanţată de contribuabili".

Dar lucrurile nu s-au oprit aici: la scurt timp, aceeaşi firmă a câştigat o a treia licitaţie, în valoare de 93 de mii de lei (peste 20 mii de euro) pentru a face managementul proiectului.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne