Ministrul PSD care a dat 500 de mii de euro pe un site banal şi o strategie de care nu are nimeni nevoie

Ministrul PSD Liviu Pop a dat o jumătate de milion de euro pe un site banal şi o strategie pe care niciun decident politic nu a luat-o în seamă.
Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)

Pe vremea când ocupa funcţia de ministru pentru Dialog Social, Liviu Pop a plătit din bani europeni aproape 250 de mii de euro pentru o aşa-zisă "strategie naţională pentru dialog social", un document de 40 de pagini plin de truisme pe care, de atunci până acum, niciun decident politic nu l-a luat în seamă, scrie jurnalista Sidonia Bogdan în Vice.

Licitaţia a fost câştigată în 2015 de o firmă, SC European Funds Invest SRL, împreună cu Blocul Naţional Sindical. Jurnalista a stat de vorbă şi cu administratorul acestei companii, Elena Georgiana Stoica, care nu a ştiut însă să-i spună exact ce rol a avut firma sa în această strategie. Cu toate acestea, tot European Funds Invest SRL a câştigat o altă licitaţie, în cadrul aceluiaşi proiect, în valoare de 221 mii de euro. Banii au fost plătiţi pentru a crea un site pe care să se regăsească informaţiile proiectului "România suntem noi".

Site-ul este, de fapt, cel care găzduieşte activitatea Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social, iar fostul ministru tehnocrat Violeta Alexandru (care i-a luat locul lui Liviu Pop) susţine că a fost creat de echipa sa, într-o noapte, gratis, nu din bani europeni. Mai mult, evaluatorii IT, contactaţi de Vice, consideră că suma de 221 mii de euro pentru site-ul respectiv este "o ţeapă sinistră finanţată de contribuabili".

Dar lucrurile nu s-au oprit aici: la scurt timp, aceeaşi firmă a câştigat o a treia licitaţie, în valoare de 93 de mii de lei (peste 20 mii de euro) pentru a face managementul proiectului.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.