Tăriceanu: Investigaţia RISE Project - un jeg jurnalistic

Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, le-a împărţit cuvinte grele jurnaliştilor de la RISE Project după ultima lor anchetă care vizează afacerile colegului său de coaliţie Liviu Dragnea.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Investigaţia celor de la Rise Project legată de afacerile preşedintelui PSD Liviu Dragnea - Serviciul lor secret - nu este nimic altceva decât un "jeg jurnalistic", a acuzat luni, la Antena 3, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"În 2015 nu-l cunoşteam pe Dragnea. Cred că va conta adevărul, nu poveştile lansate în spaţiul public. Acestea nu pot fi numite investigaţie, şi nu sunt nimic altceva decât un jeg. Un jeg jurnalistic. Mai ales având în vedere toate aceste lucruri pe care le-am afirmat şi eu, şi Liviu Dragnea despre relaţia dintre noi", a declarat Tăriceanu, citat de aktual24.ro.

Potrivit anchetei RISE, relaţia de prietenie dintre Dragnea şi Tăriceanu ar fi început în 2005, când primul era şeful Consiliului Judeţean Teleorman iar cel de-al doilea prim-ministru. La vremea respectivă, Tăriceanu ar fi aprobat fonduri de 257 de miliarde lei vechi pentru un pod din Teleorman, care ar fi fost afectat de inundaţii şi ar fi fost reparat de Tel Drum.

"A fost o lucrare fictivă, scriu ofiţerii DGPI, dar pe fondul calamităţilor naturale, Tăriceanu i-a alocat banii lui Dragnea cu titlu de forţă majoră. Asta a permis negocieri cu o singură sursă, evitarea licitaţiilor publice, până când fondurile au ajuns la Tel Drum - constatau ofiţerii DGPI", după cum nota RISE Project.