Ministrul Pop, reclamat la Parchet de ANI: "Este o chestiune strict politică"

Ministrul Liviu Pop
Ministrul Liviu Pop (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
09.11.2012

Fostul ministru interimar al Educaţiei, actual ministru delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a criticat vineri sesizarea la Parchet a Agenţiei Naţionale de Integritate, apreciind-o drept "o chestiune strict politică". Ministrul a explicat că sesizarea se suprapune cu prima zi de campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"E o chestiune, din punctul meu de vedere, strict politică, decizia apărând exact în prima zi de campanie electorală, în condiţiile în care eu sunt candidat la Senat în Maramureş din partea USL", a precizat Liviu Pop la RFI.

Ministrul a declarat că a avut o singură discuţie cu inspectorii ANI, în iunie, când a fost "la dânşii" şi a adăugat că şi-a înaintat în scris punctul de vedere, iar de atunci nu mai ştie absolut nimic, "nici cum arată decizia, nici ce prevede această decizie".

"Aştept decizia, în 15 zile, la instanţă şi instanţa o să decidă acest lucru. Mi se pare cât se poate de normal, nu vreau să comentez decizia ANI, decât o pură coincidenţă, că este în prima zi de campanie electorală", a mai afirmat Liviu Pop.

Ministrul precizat că atunci când va primi decizia şi va vedea conţinutul acesteia, va avea o discuţie cu premierul, iar în funcţie de această discuţie, va comunica public punctul său de vedere".

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe ministrul Liviu Pop şi l-a acuzat că, în calitate de ministru interimar al Educaţiei, ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a fost secretar general anterior preluării portofoliului ministerial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor