Există premisele unei creşteri a salariului minim, depinde de analiza MFP, spune Pop

(photos.com)
Epoch Times România
04.10.2012

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, a declarat joi că există premisele unei creşteri a salariului minim pe economie, dar că majorarea depinde de analiza Ministerului de Finanţe asupra unor indicatori macroeconomici şi de bugetul pe 2013.

”În mod normal, pe o construcţie bugetară în 2013 sunt premisele unei creşteri a salariului minim, pe economie însă lucruş acesta nu îl putem spune în momentul de faţă, pentru că depinde acest lucru de alţi indicatori macro pe care Ministerul de Finanţe îi analizează în momentul de faţă. În coctombrie vom avea un draft al bugetului astfel încât să ancorăm în realitate salariul minim cu ceea ce se doreşte cu bugetul României pentru 2013”. a spus Pop.

Pe de altă parte, Pop a precizat că ştie despre protestele care au loc în faţa Guvernului şi că este "cu agenda la zi".pe toate cele trei teme revendicate.

”Ştiu despre revendicările unei părţi din mişcarea sindicală, pentru că nu sunt toate confederaţiile, pe nişte teme pe care noi suntem în discuţii cu cei de la centru, şi aici mă refer la legea dialogului social, la discuţii pe marginea salariului minim pe economie şi crearea locurilor de muncă. Pe toate cele trei teme noi suntem cu agenda la zi. Odată cu proiectarea bugetului pe 2013 va avea loc o discuţie în ceea ce priveşte salariul minim pe economie, cerinţă pe care nu numai sindicatele, dar şi patronatele o au”, a spus Liviu Pop.

Peste 400 de sindicalişti au pichetat joi sediul Guvernului, aceştia solicitând "măsuri concrete" în ceea ce priveşte salariul minim garantat, dar şi "prioritizarea intrării într-un dialog social".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor