Ministrul Muncii: "Dacă PSD a descoperit că are probleme, să îşi asume ei deciziile!"

Amânarea reducerilor de taxe - aşa cum cere Liviu Dragnea - înseamnă un pumn dat mediului de afaceri şi o mare lipsă de predictibilitate, arată Dragoş Pîslaru.
Dragoş Pîslaru - ministrul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice
Dragoş Pîslaru - ministrul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice (Mihut Savu / Epoch Times)

Modificarea Codului Fiscal cu două săptămâni înainte de intrarea programată în vigoare a măsurilor vizând reducerile de taxe este ilegală, scrie, pe Facebook, ministrul Dragoş Pîslaru, comentând faptul că Liviu Dragnea i-a cerut premierului să amâne cu un an reducerea TVA, eliminarea taxei pe stâlp şi a supraaccizei pe carburanţi.

"Tehnic, modificarea Codului Fiscal cu două săptămâni înainte de intrarea programată în vigoare a măsurilor este ilegală şi încalcă orice principiu de predictibilitate. Figurativ, neaplicarea reducerilor de taxe programate la 1 ian 2017 înseamnă un pumn în gură dat mediului de afaceri în condiţiile în care toate firmele luaseră în calcul aceste evoluţii pentru planurile lor de afaceri.

Să urmărim cum se vor implementa şi celelalte promisiuni electorale şi ce se ascunde de fapt în spatele acestora. Începutul este promiţător", scrie Pîslaru, cerând PSD-ului ca să îşi asume deciziile, dacă "a descoperit că are probleme", în loc să le paseze la Cioloş.

Şi cu o zi înainte, ministrul se arătase revoltat de cererea lui Dragnea:

"Incredibil, dar adevărat - PSD începe abia acum să se gândească cum să pună în practică promisiunile electorale - aflăm că de fapt vor să modifice Codul Fiscal şi să nu mai scadă taxele aşa cum ei înşişi au decis în urmă cu un an. Unde scria asta în Programul lor de guvernare? Cum rămâne cu minciuna prin omisiune? Cum rămâne cu siguranţa de până acum că erau bani pentru toate promisiunile?
Pentru aşa ceva trebuie să îşi asume singuri prorogarea! Să înţeleagă lumea cum e cu gardul şi leopardul!", scria, marţi, pe Facebook, Dragoş Pîslaru.

Reamintim că în cursul zilei de ieri preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a solicitat premierului Dacian Cioloş să amâne cu un an modificările Codului Fiscal referitoare la reducerea TVA cu un punct procentual, precum şi la eliminarea taxei pe stâlp şi a supraaccizei pe carburanţi (măsuri gândite de Guvernul Ponta).

Câteva ore mai târziu, premierul Cioloş a transmis şi el, pe Facebook, că orice decizie de amploarea celor solicitate de Liviu Dragnea poate să fie luată, dacă se va considera necesar, doar de către viitorul guvern.

"Acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal. Cum este firesc, orice decizie de această amploare poate să fie luată, dacă se va considera necesar, doar de către viitorul guvern, legitimat de o majoritate în Parlament şi de rezultatele alegerilor de duminică", a scris Cioloş pe contul său de socializare.