Ministrul Justiţiei trage un semnal de alarmă. "Sunt multe erori factuale în raportul tehnic MCV"

Raportul MCV pentru România conţine un număr important de "erori factuale", susţine ministrul Justiţiei.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Raportul tehnic întocmit în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România conţine un număr important de "erori factuale", ca urmare a volumului mare de informaţii care sunt prelucrate, a declarat joi ministrul Justiţiei, Raluca Prună, relatează Agerpres.

"Raportul politic trece prin colegiul de comisari, este aprobat şi este expresia de voinţă (...), fiind asumat politic, şi este un raport tehnic elaborat la nivel tehnic şi neasumat de colegiul de comisari. Şi acolo sunt de acord că sunt multe erori factuale", a declarat Raluca Prună.

În opinia noului ministru, astfel de erori apar ca urmare a unui exces de zel de care dau dovadă "instituţii şi persoane" din ţara noastră.

"De ce avem erori factuale? Pentru că avem o competiţie, aşa, în societatea românească, instituţii şi persoane individuale care, la fiecare telefon de la comisia la nivel tehnic, dau documente de o sută de pagini, cinci sute de pagini, iar rezultatul este că cineva, pe masă la Bruxelles, are teancuri de documente pe care niciun stat membru nu le dă niciodată.

Şi atunci lumea face dintr-un teanc de documente o selecţie, care în mod inerent poate să conţină erori de facto", a explicat Raluca Prună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne