Ministrul Justiţiei, la discuţii cu ambasadorul Germaniei. Pe agendă, reformele din justiţie şi statul de drept

Reformele din justiţie şi statul de drept au fost astăzi în centrul discuţiilor dintre ambasadorul Germaniei şi Tudorel Toader.
Întâlnire între ambasadorul Germaniei la Bucureşti şi ministrul Justiţiei.
Întâlnire între ambasadorul Germaniei la Bucureşti şi ministrul Justiţiei. (Facebook)

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a avut, joi, o întrevedere cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, discuţia fiind axată pe reformele din justiţie şi statul de drept.

"Domnul Ambasador Meier-Klodt s-a întâlnit astăzi cu Ministrul Justiţiei, domnul Tudorel Toader. Discuţia s-a axat în principal pe tema reformelor din justiţie şi pe întărirea statului de drept în scopul unei colaborări intensificate în Europa", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

Discuţia are loc în contextul în care Ministerul Justiţiei a finalizat de curând un proiect de lege vizând modificările Codurilor Penale, proiect ce urmează să intre pe rolul Parlamentului unde Dragnea vrea ca legea să fie amendată, astfel încât să existe, de exemplu, un prag pentru abuzul în serviciu. În plus, povestea adoptării OUG 13 a devenit de notorietate internaţională, fiind dezbătută inclusiv în Parlamentul European.