Parchetul General, de acord cu propunerile lui Tudorel Toader privind modificarea Codurilor penale

Nu demult, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a trimis pachetul de legi privind modificarea Codurilor Penale la Parchetul General pentru un punct de vedere, iar, în scurt timp, instituţia condusă de Augustin Lazăr a dat undă verde iniţiativei.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Proiectul de lege care vizează modificarea Codurilor penale, demers ce urmăreşte punerea lor în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, precum şi proiectul de lege privind transpunerea directivei europene privind confiscarea extinsă au primit undă verde de la Parchetul General.

"În urma analizei şi studiului proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum şi pentru completarea articolului 79 din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, Ministerul Public apreciază propunerile făcute de Ministerul Justiţiei ca fiind oportune şi în acord cu deciziile Curţii Constituţionale", a transmis miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, Parchetul General.

Astfel, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a formulat un punct de vedere ce conţine observaţii preponderent de tehnică legislativă.

"Ministerul Public îşi exprimă convingerea că forma promovată de către autorul propunerii de act normativ va fi agreată şi de către ceilalţi actori implicaţi ulterior în procesul de legiferare", se mai arată în comunicatul remis de Parchetul General.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne