Diferenţă de la cer la pământ între proiectul lui Toader şi OUG 13 a lui Iordache

Proiectul de lege care vizează modificarea Codurilor penale, demers ce urmăreşte punerea lor în acord cu deciziile CCR, realizat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, arată total diferit faţă de infama OUG 13 a predecesorului său Florin Iordache, a remarcat judecătorul Cristi Danileţ.
Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Nu demult, judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a primit la instanţa unde activează ante-proiectul de lege pentru modificarea Codului penal şi de procedură penală înaintat de ministrul Justiţiei, pentru a face observaţii.

"Am constatat că toate modificările sunt cele impuse de cerinţele Curţii Constituţionale. Nimic în plus, nimic în minus. Dar ce diferenţă faţă de OUG 13!", a precizat Danileţ, pe pagina sa de Facebook.

Mai exact:

- abuzul în serviciu este fără prag valoric şi rămâne cu aceeaşi pedeapsă, doar se înlocuieşte "defectuos" cu "încălcarea legii, OG, OUG";

- neglijenţa în serviciu rămâne;

- la conflictul de interese nu este eliminată sintagma "raporturi comerciale", ci este doar lămurită, iar restul articolului rămâne intact.