Ministrul israelian de Interne demisionează din cauza unui scandal de hărţuire sexuală

Silvan Shalom, ministru de Interne şi vicepremier al Israelului, a demisionat datorită unui scandal de hărţuire sexuală.
Silvan Shalom, ministru israelian de interne şi vicepremier al Israelului.
Silvan Shalom, ministru israelian de interne şi vicepremier al Israelului. (Captură Foto)

Shalom, un politician de rang înalt în partidul Likud de dreapta al premierului Benjamin Netanyahu, şi-a anunţat decizia duminică, susţinând că demisionează deoarece simte că are “misiunea şi dorinţa de a promova chestiuni sociale şi publice de importanţă majoră”, a raportat ziarul israelian Haaretz.

Presiunile au năvălit asupra lui Shalom, care a ocupat la un moment dat şi funcţia de ministru de Externe, după ce o membră a personalului său a declarat că a fost hărţuită sexual de către şeful ei şi că a fost “atinsă” împotriva voinţei ei, detaliind cum politicianul israelian a abuzat de ea cu peste un deceniu în urmă.

Ulterior, “alte câteva femei au declarat la rândul lor că ministrul le-a atacat sexual”, conform ziarului Haaretz.

În total, cel puţin 13 femei au apărut în ultima săptămână şi l-au acuzat împotriva lui Shalom, susţin rapoartele.

Numărul de cazuri l-a forţat pe procurorul general Yehuda Weinstein să ceară poliţiei israeliene să iniţieze o investigaţie asupra acuzaţiilor împotriva lui Shalom.

Ministrul israelian de Interne nu este primul politician israelian care ar demisiona datorită unui comportament sexual nepotrivit. Fostul preşedinte Moshe Katsav s-a retras în 2007 după ce a fost acuzat că a violat două femei pe când ocupa funcţia de ministru de Cabinet în anii 1990. În plus, el a fost acuzat că a agresat sexual două femei din personalul său în timp ce ocupase funcţia de preşedinte al ţării.

Shalom este de asemenea membru al Parlamentului israelian şi locul său vacant va fi ocupat de un alt membru al Likud, Amir Ohana.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe