Tânăr palestinian intră cu un autovehicul într-un grup de pietoni în Ierusalim

Un tânăr palestinian a intrat luni cu automobilul într-o staţie de autobuz în Ierusalim, rănind cel puţin 11 persoane înainte să fie împuşcat mortal, a declarat poliţia israeliană.
Un poliţist israelian verifică o maşină folosită pentru un atac asupra unui grup de pietoni într-o staţie de autobuz din Ierusalim, 14 decembrie 2015.
Un poliţist israelian verifică o maşină folosită pentru un atac asupra unui grup de pietoni într-o staţie de autobuz din Ierusalim, 14 decembrie 2015. (Captură Foto)

De la începutul lunii octombrie, o campanie de înjunghieri, împuşcături şi atacuri cu automobile comise de palestinieni s-a soldat până acum cu moartea a 19 israelieni şi a unui cetăţean american. La rândul lor, forţele israeliene au ucis cel puţin 100 de palestinieni, majoritatea dintre ei fiind descrişi de armata israeliană ca fiind atacatori.

Acest ultim atac a avut loc în apropiere de intrarea vestică în Ierusalim, care duce spre principala autostradă către Tel Aviv.

Printre răniţi s-au aflat un bebeluş şi două persoane, a căror stare nu este foarte gravă, au declarat doctorii.

Atacatorul, identificat ca Abdel Muhsan Hasuna de 21 de ani din Ierusalimul de Est, a fost împuşcat mortal de un paznic şi un civil aflaţi în apropiere, ambii fiind înarmaţi, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

În plus, în autovehiculul atacatorului a fost găsită o secure, a susţinut poliţia, conform Reuters.

Un reporter de la Radio Israel a declarat că a văzut autovehiculul urcând pe trotuar şi înaintând peste oameni înainte să se audă focurile de armă.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, descriind valul de atacuri ca “un nou tip de terorism comis de indivizi care ne provoacă pe noi şi alte ţări”, a lăudat intervenţia rapidă a oamenilor aflaţi la faţa locului, ale căror acţiuni “au prevenit tragedii mult mai serioase”.

“Luptăm în mod constant împotriva acestei terori şi nu am niciun dubiu că în cele din urmă vom învinge”, a susţinut Netanyahu după atac, într-un discurs adresat în Parlament legiuitorilor din partidul său.

Palestinienii sunt frustraţi de cei 48 de ani de ocupaţie israeliană în Cisiordania şi de eşecul eforturilor îndelungate pentru realizarea unei păci cu Israelul.

De asemenea, valul de tulburări a fost amplificat şi de impunerea de către Israel în luna august a unor restricţii în privinţa accesului palestinienilor în complexul Moscheei al-Aqsa din Ierusalimul de Est.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe