Ministrul german de Externe critică SUA pentru răspunsul prea lent la focarul de virus Wuhan

Ministrul german de Externe, Heiko Maas
Ministrul german de Externe, Heiko Maas (Alax Halada/AFP/Getty Images)

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a criticat modul în care administraţia Trump a răspuns la focarul de virus Wuhan ca fiind prea lent, cel mai recent semn de tensiuni între cele două ţări pe vremuri aliate.

China a luat „măsuri foarte autoritare, în timp ce în S.U.A., virusul a fost minimizat mult timp”, a spus Maas într-un interviu acordat revistei Der Spiegel în cadrul unui material preliminar trimis presei vineri.

"Acestea sunt două extreme, niciuna dintre ele nu poate fi un model pentru Europa", a spus el.

Germania s-a numărat printre ţările care săptămâna trecută a acuzat Statele Unite de tactica „Vestului Sălbatic” în depăşirea sau blocarea comenzilor către cumpărătorii care semnaseră deja oferte pentru consumabile medicale vitale.

Maas a spus pentru Der Spiegel că speră că Statele Unite să-şi regândească relaţiile internaţionale, având în vedere criza virusului Wuhan.

„Să vedem în ce măsură acţiunile guvernului american vor duce la discuţii în Statele Unite cu privire la funcţionarea cu adevărat a modelului „America First ”, a spus el, adăugând că politicile comerciale agresive ar fi putut vătăma capacitatea ţării de a procura echipament de protecţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe