Ministrul german avertizează coaliţia în ce priveşte populismul European

Philipp Roesler în Berlin
Philipp Roesler în Berlin (JOHN MACDOUGALL / AFP / GettyImages)

Philipp Roesler, Ministrul Economiei al Germaniei, a lansat un avertisment folosind populismul în dezbaterea legată de criza zonei euro şi a subliniat angajamentul partidului pro-afaceri, Democraţii Liberi (FDP) mai aproape de integrarea Europeană, conform raportului Reuters.

"Populismul European este un drum pe care Democraţii Liberi nu îl vor urma", s-a spus marţi în ediţia online apublicaţiei Der Spiegel.

''Singura modalitate de a menţine moneda unică a Uniunii, puternică şi intactă este prin crearea unui cadru clar de reguli”. Roesler şi vice- cancelarul Germaniei au fost citaţi în cele de mai sus.

El a spus că Uniunea Creştina Socială(CSU) care împreună cu FDP fac parte din coaliţia de la guvernare a cancelarului Angela Merkel, au nevoie de membri în partid ca Ministrul Finanţelor Markus Soeder, care a cerut ieşirea Greciei din Uniune, le-a moderat părerile sau i-a izolat.

Roesler a afirmat că Germania nu i-ar permite lui Soeder şi Secretarului General al CSU, Alexander Dobrindt, care luna trecută l-a criticat pe şeful Eurogrup Jean-Claude Juncker că este impertinent, să pună Germania ca parte a problemei.

Roesler a spus că Grecia nu va primi tranşa cu numărul trei în cazul în care nu implementează reformele, adăugând că guvernul grec a ştiut asta şi a sperat că va acţiona pe baza acestui lucru.

"Noi nu vrem ca guvernul grec să fie insolvent, dar am putea să ne descurcăm cu consecinţele dacă este necesar” a spus Roesler.