Ministrul francez al Apărării: Europa ar putea fi lovită de rachetele lui Kim Jong-un

Într-un avertisment înfiorător, ministrul francez al Apărării Florence Parly a declarat că Europa s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor nucleare ale dictatorului nord-coreean Kim Jong-un.
Ministrul francez al apărării, Florence Parly.
Ministrul francez al apărării, Florence Parly. (Captură Foto)

Phenianul a generat temeri în jurul lumii după ce, duminică, a testat o bombă cu hidrogen, în condiţiile în care regimul comunist nord-coreean urmăreşte să îşi construiască un arsenal nuclear.

Tensiunile s-au amplificat în Peninsula Coreeană în ultimele câteva săptămâni, iar SUA şi Coreea de Nord s-au implicat într-un război tot mai încins al cuvintelor.

Dar, aparent, s-ar putea ca SUA să nu fie singura ţintă avută în vizor de Kim Jong-un.

Într-un discurs adresat armatei franceze, ministrul Apărării Florence Parly a declarat: “Scenariul amplificării situaţiei spre un conflict major nu poate fi ignorat.

“Europa riscă să se afle în raza de acţiune a rachetelor [liderului comunist nord-coreean] Kim Jong-un mai repede decât s-a aşteptat”.

Un diplomat nord-coreean a precizat că ţara sa este pregătită să trimită “mai multe cadouri” Statelor Unite, în condiţiile în care marile puteri se chinuie să găsească un răspuns la cel mai recent test nuclear al Phenianului.

Han Tae Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a confirmat că ţara sa a desfăşurat cu succes cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear în 3 septembrie.

Şi, într-un avertisment adresat Washingtonului, el a adăugat: “Recentele măsuri de autoapărare luate de ţara mea reprezintă un cadou adresat Statelor Unite.

SUA va primi mai multe cadouri de la ţara mea atâta timp cât [Washingtonul] recurge la provocări necugetate şi tentative inutile de a presa Republica Populară Democrată Coreeană”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe