PDL depune moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei

Emil Boc.
Emil Boc. (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Epoch Times România
14.05.2012

Partidul Democrat Liberal va iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Ioan Mang, a anunţat, luni, preşedintele formaţiunii, Emil Boc.

 

"PDL va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Ioan Mang, pentru plagiat. Moţiunea simplă va fi depusă în prima şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor", a declarat Emil Boc.

El a explicat că încă de săptămâna trecută democrat-liberalii au prezentat "probe concrete" din care reiese că "ministrul Mang are în bună parte opera sa profesională bazată pe copiat, pe plagiat".

"În condiţiile în care, până-n acest moment, nu a intervenit nici demisia domnului ministru, nici revocarea acestuia de către premier, soluţia legală şi constituţională este acum la nivel parlamentar de iniţiere a unei moţiuni simple care să conducă la demiterea unui ministru care copiază. Nu se acceptă încă din clasa I la şcoală ca cineva să copieze, cu atât mai mult un ministru care coordonează destinele învăţământului românesc să-şi aibă fundamentată opera ştiinţifică pe plagiat. Cu alte cuvinte această moţiune simplă îndreptată împotriva ministrului Xerox va fi depusă în prima şedinţă a Camerei Deputaţilor", a precizat liderul PDL.

Emil Boc a susţinut că PDL se bazează la votul pe această moţiune pe "toţi cei care cred în corectitudinea şi onestitatea în privinţa actului academic" şi spune că "nimeni nu-şi poate clădi o carieră profesională prin furt intelectual şi prin plagiat".

"Nu am văzut în toată istoria României un caz atât de evident de furt intelectual, de plagiat, de copiere. Şi să fie o reacţie atât de slabă din partea unui premier sau din partea autorităţilor care conduc ţara, să te încăpăţânezi să nu vezi evidenţa că sunt cinci articole copiate aproape în integralitate din alţi cercetători şi să spui că mai ai nevoie de dovezi suplimentare", a afirmat liderul PDL.

El a mai spus că semnăturile necesare pentru iniţierea moţiunii vor fi strânse de parlamentarii PDL şi că pe acest subiect ar urma să discute şi cu liderul UDMR Kelemen Hunor.

"Întotdeauna ne vom consulta cu colegii noştri de la UDMR. Ne-am consultat şi înainte, ne vom consulta şi din acest moment. Până acum nu am discutat cu domnul preşedinte Kelemen Hunor despre acest subiect", a mai declarat preşedintele PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor