Ministrul Educaţiei, despre dialogul purtat de Cumpănaşu cu elevii pe reţeaua TikTok: Induce dezechilibre majore

Sorin Cîmpeanu (Pro România);
Sorin Cîmpeanu (Pro România); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a opinat că mesajele transmise de Cumpănaşu pe TikTok, pe pagina „profu.online”, care îndeamnă elevii la violenţă şi la nesupunere în faţa profesorilor, sunt de natură să dezechilibreze sistemul de educaţie şi aşa destul de greu încercat, informează B1 TV.

„Este, fără doar şi poate, o problemă importantă, este o modalitate de a dezechilibra un sistem de educaţie foarte greu încercat, cu probleme cronice peste care s-au suprapus problemele sanitare, peste care se suprapun problemele economice”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Digi 24, adăugând totodată că astfel de „factori perturbatori, care induc dezechilibre majore” intervin într-un moment în care este nevoie de solidaritate între elevi, profesori şi părinţi.

Cîmpeanu a mai precizat că se delimitează de această abordare. „Între timp lucrurile au evoluat de aşa natură încât această normalitate a dispărut, în opinia mea, cu totul. Mă delimitez clar de această abordare, ca profesor şi ca ministru al Educaţiei, şi îndemn la solidaritate, îndemn la înţelegere, pentru că avem foarte multe lucruri de recuperat”, a declarat Sorin Cîmpeanu, întrebat de activitatea lui Alexandru Cumpănaşu pe reţeaua chineză TikTok şi relaţia acestuia cu elevii.

De menţionat că Poliţia s-a autosesizat şi face cercetări în legătură cu filmuleţele postate de Alexandru Cumpănaşu pe reţeaua TikTok, pentru a vedea dacă discuţiile pe care fostul candidat la alegerile prezidenţiale le poartă cu minorii nu intră cumva sub incidenţa Codului Penal.

Precizăm că aproape 500.000 de elevi din România urmăresc contul de TikTok „profu.online”, unde profesorii sunt blamaţi, arătaţi cu degetul şi poziţionaţi ca şi cum ar fi adversari ai elevilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne