Ministrul de Externe ucrainean vrea să reexamineze întreaga structură a tratatelor cu Rusia

Pavlo Klimkin
Pavlo Klimkin (AGENCE FRANCE-PRESSE / GETTY IMAGES)

Ucraina trebuie să revizuiască întregul cadru al tratatelor internaţionale cu Rusia, a declarat luni ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin.

"Trebuie să revizuim drastic întregul cadru al tratatelor internaţionale cu Rusia, rolul în cadrul CSI, această analiză este pregătită, fiecare minister, există coordonare: acelaşi lucru trebuie făcut cu Rusia ... pentru că nu ne putem conduce după "cadrul anterior", a declarat Klimkin pe canalul de televiziune din Ucraina ICTV.

Săptămâna trecută, Klimkin a declarat că Ministerul ucrainean de Externe a redactat un pachet de documente pentru a întrerupe Tratatul de prietenie cu Rusia.

Klimkin a mai spus că sprijină introducerea regimului de vize biometrice între Ucraina şi Rusia.

Klimkin a remarcat, totuşi, că nu există nicio alternativă la discuţiile privind formatul "Normandia" privind soluţionarea crizei din Donbass.

Rusia a invadat Crimeea la scurt timp după căderea regimului Ianukovici în Ucraina, iar rebelii din est au organizat un aşa-zis referendum, care este însă privit cu suspiciune de Occident.

Europa a încercat negocieri sub formatul Normandia (Franţa, Germania, Rusia şi Ucraina), obţinând un acord la Minsk în 2015, însă situaţia din regiune rămâne tensionată.

Washingtonul s-a abţinut să livreze Kievului arme letale pentru a face faţă agresiunii hibride a Moscovei în Estul Ucrainei, însă, la începutul anului 2018 a livrat rachete antitanc Javelin pentru a ajuta la stăvilirea conflictului influenţat de Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe