Ministerul Justiţiei a înregistrat Partidul politic „Platforma Demnitate şi Adevăr”

Formaţiunea politică „Platforma Demnitate şi Adevăr” a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei din R.Moldova, cu Andrei Năstase în calitate de preşedinte.
Andrei Năstase, preşedintele Partidului Politic Demnitate şi Adevăr
Andrei Năstase, preşedintele Partidului Politic Demnitate şi Adevăr (facebook.com / andrei.nastase)

Pe scena politică de la Chişinău a apărut un nou partid politic. Ministerul Justiţiei a înregistrat marţi, 23 februarie, Partidul politic „Platforma Demnitate şi Adevăr”. Formaţiunea politică a fost creată în urma modificărilor statutului şi denumirii partidului Forţa Poporului.

Potrivit Ministerului Justiţiei, în urma primei solicitări, depuse la 23 decembrie 2015, au fost constatate unele abateri de la normele legale, şi anume privind modificările la statutul şi organele de conducere şi control ale Partidului politic „Partidul Forţa Poporului”. Astfel, solicitarea a fost respinsă, Partidul „Platforma DA” nefiind atunci înregistrat.

„Aceste abateri au fost descrise în scrisoarea Nr. 05/595 din data 22.01.2016, care a fost trimisă pe adresa Partidului Forţa Poporului. Ca urmare a acelei scrisori, în data de 2 februarie 2016 reprezentanţii Partidului Forţa Poporului au depus spre înregistrare setul de acte în care au fost remediate abaterile constatate anterior”, a menţionat Ministerul, conform Jurnal.md.

După remedierea abaterilor indicate de Minister, Partidul politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” a fost înregistrat, avându-l în calitate de preşedinte pe Andrei Năstase.

Amintim că Partidul politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” s-a înfiinţat la 13 ianuarie, preşedinte fiind ales Andrei Năstase. Noua formaţiune politică s-a format din Partidul „Forţa Poporului”, prin schimbarea numelui şi a preşedintelui. Pe lângă Andrei Năstase, la noul partid au aderat şi alţi membri ai Platformei Civice DA.

Năstase a fost propus în funcţia de preşedinte al Partidului de fostul şef al partidului „Forţa Poporului”, analistul politic Nicolae Chirtoacă. În calitate de vicepreşedinţi ai Partidului politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” au fost aleşi Inga Grigoriu, Stanislav Pavlovschi şi Alexandru Slusari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe