Ministerul Dezvoltării confirmă: şoferul care i-a dat unui protestatar peste telefon este angajatul său

Cristian Mihai Dide (Captura)
Loredana Diacu
01.06.2017

În urmă cu o săptămână, redacţia noastră semnala un incident petrecut în Piaţa Victoriei, epicentrul protestelor #rezist declanşate de adoptarea, "noaptea, ca hoţii", a OUG 13. Mai exact, în data de 24 mai, Cristian-Mihai Dide, membru de bază al grupului de protestatari #insist, s-a trezit cu telefonul spart de către şoferul unei maşini care ieşea de la Guvern.

Indignat de faptul că maşina a încălcat de două ori linia continuă, Dide l-a apostrofat pe şofer şi s-a trezit că acesta scoate mâna pe geam şi îi loveşte telefonul mobil cu care filma. La momentul respectiv, semnalam că, potrivit informaţiilor disponibile pe internet, autoturismul ar fi al Ministerului Dezvoltării.

Miercuri, la o săptămână de la solicitarea redacţiei noastre, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) confirmă faptul că maşina al cărei şofer i-a spart telefonul lui Cristian Mihai Dide face parte din parcul său auto şi transmite că va dispune efectuarea unei cercetări disciplinare.

Interesant este că, în timp ce numele şoferului ne-a fost transmis, numele pasagerului pe care acesta îl luase de la Guvern şi care a asistat la scenă, nu a fost făcut public. Redăm răspunsul ministerului.

"Maşina cu nr. B 24 DEZ face parte din parcul auto al MDRAPFE. Autovehiculul era condus de domnul Gheorghe Ion, şofer I la Serviciul administrativ, protocol şi parc auto din cadrul Direcţiei administrativ şi logistică.

Precizăm că pasagerul autovehiculului era un reprezentant al instituţiei într-o deplasare în interes de serviciu, dar nu a avut nicio implicare în acest incident.

Pentru fapta săvârşită se va dispune efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile în urma căreia să se stabilească în ce măsură fapta constituie abatere disciplinară care atrage aplicarea unei sancţiuni disciplinare corespunzătoare.

Mai multe informaţii despre incident, puteţi accesa aici

Reamintim că unii dintre protestatarii din Victoriei şi-au exprimat în repetate rânduri indignarea faţă de faptul că în timp ce cetăţenii "de rând" sunt amendaţi dacă încalcă regulile de circulaţie, maşinile care ies de la Guvern trec în mod frecvent peste linia continuă iar poliţiştii din zonă se prefac că nu văd.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor