Zborurile din Franţa şi Spania spre R. Moldova, interzise. Circulaţia trenului Chişinău – Iaşi, sistată temporar

Trenul Chişinău - Iaşi
Trenul Chişinău - Iaşi (facebook.com/CFM)

În legătură cu atestarea unui flux redus de călători, circulaţia trenului Chişinău – Iaşi (Socola) va fi sistată în perioada 14 martie - 2 aprilie.

Potrivit Î.S. Calea Ferată din Moldova (CFM), persoanele care au cumpărat bilete pentru această perioadă le pot restitui la casele CFM.

Premierul Ion Chicu a anunţat vineri, 13 martie, că R. Moldova sistează şi toate zborurile din Europa începând cu ziua de duminică. Cursele din Franţa şi Spania însă vor fi interzise începând cu ziua de vineri, ora 00:00.

„În ceea ce priveşte transportul terestru, suntem în contact cu autorităţile din România şi Ucraina, pentru că ei au decis să închidă unele puncte de trecere. Vom racorda aceste decizii, ori vom diminua numărul punctelor de trecere la frontieră”, a adăugat prim-ministrul.

În prezent, în R. Moldova sunt confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul Wuhan, persoane suspecte – 39, aflate sub monitorizare la domiciliu de către medicul de familie - 7314. Persoane intrate în ţară – 17697, fişe epidemiologice completate în ultimele 24 de ore - 2681.