Ministerul de Externe a reactivat celula de criză pentru avionul prăbuşit în Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean (Epoch Times România)
Ministerul Afacerilor Externe român a reactivat celula de criză după atacul asupra avionului malaezian de pasageri tip Boeing 777 care a dus la prăbuşirea pe 17 iulie a aeronavei care avea la bord 298 de persoane. Ministrul de externe Titus Corlăţean a anunţat că instituţia pe care o conduce nu a fost informată în prima fază că printre pasageri ar fi şi un român.

Ulterior, în urma verificărilor făcute de celula de criză, s-a aflat că unul dintre morţi este un student cu dublă cetăţenie canadiană şi română.

„Companiile aeriene nu transmit listele cu numele, identitatea pasagerilor. Am avut la un anumit moment o informaţie din partea acestei companii că nu există în evidenţa listei de pasageri niciun deţinător de cetăţenie română. Numele era greşit, André şi nu Andrei şi a generat dificultăţi în identificare”, a explicat ministrul.

Corlăţean oferă acum sprijinul pentru repatriere, însă trupul tânărului va fi transportat direct în Canada, unde locuieşte o mare parte din familia sa.

„Celula de criză a transmis disponibilitatea autorităţilor române de a se ocupa de procedurile de repatriere a rămăşiţelor pământeşti, de identificare la faţa locului. Familia a preferat, pentru că are reşedinţa în Canada, ca autorităţile canadiene să se ocupe de aceste proceduri”, a precizat ministrul.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne