Minge de foc pe cerul Scoţiei uimeşte experţii (video)

Cerul Scotiei a fost luminat puternic luni noaptea de o minge ciudată de foc şi speculaţiile abundă pe Internet cu privire la potenţiala sursă.
Explozia unui meteorit deasupra regiunii Celiabinsk, Rusia.
Explozia unui meteorit deasupra regiunii Celiabinsk, Rusia. (OLEG KARGOPOLOV / AFP / Getty Images)

Poliţia din Scoţia a fost inundată luni noaptea de apeluri telefonice din partea unor oameni care au văzut o “minge de foc” pe cer.

Conform Mail Online, mingea de foc a avut nuanţe de verde, albastru şi alb. Un sunet puternic a însoţit explozia de lumină. Scena a fost filmată de mai mulţi şoferi cu ajutorul camerelor de bord.

Experţii consideră că a fost vorba probabil de un meteorit, dar acea teorie nu a fost dovedită. Fenomenele meteo au fost excluse.

Alte teorii sugerează că ar putea să fi fost vorba de un boom sonic produs de un avion sau o rachetă a unui satelit, dar Ministerul britanic al Apărării a declarat că nu a primit niciun raport cu privire la existenţa unor avioane în zonă care să fi avut proleme în acele momente.

Cu doi ani în urmă, un meteorit a explodat în Celiabinsk, Rusia, provocând pagube pe o rază de 80 km. Savanţii au declarat că explozia a fost de 30 de ori mai luminoasă decât soarele şi de 40 de ori mai puternică decât bomba atomică de la Hiroshima.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură