Michael Schumacher - bunuri scoase la vânzare pentru a plăti tratamentul de milioane de euro pe an

Pentru a face faţă cheltuielilor anuale foarte costisitoare, câteva ceasuri aparţinând lui Schumacher au fost scoase la licitaţie la Geneva în luna mai. "Alte ceasuri, vile şi avionul privat în valoare de peste 31 de milioane de euro fuseseră deja vândute".
Michael Schumacher (Stuart Franklin / Bongarts / Getty Images)
Mioara Stoica
03.06.2024

Soţia celebrului pilot Michael Schumacher, Corinna, ar fi scos la vânzare cea mai mare parte din averea familiei pentru a plăti tratamentul de menţinere în viaţă a soţului ei, care costă peste 7 milioane de euro pe an. Cheltuielile efectuate din ziua accidentului, la 29 decembrie 2013, au depăşit deja 70 de milioane de euro.

Soţia şi copiii fostului campion mondial de Formula 1 ar fi plătit peste 7 milioane de euro pe an pentru a continua să susţină tratamentul de care Schumacher are nevoie după accidentul de schi din 29 decembrie 2013, în care a fost aproape de moarte. Acest lucru a fost dezvăluit de tabloidul britanic "The Sun", care relatează că, în luna mai, o parte din ceasurile care i-au aparţinut lui Schumacher au fost scoase la licitaţie la Geneva şi vândute cu 4,4 milioane de euro.

Printre acestea, un model Patek Philippe din 1948, din care au fost fabricate doar 58 de exemplare în întreaga lume, a fost vândut la licitaţie pentru 2,5 milioane de euro.

Însă se pare că soţia sa, Corinna, a vândut deja alte bunuri, chiar mult mai scumpe decât ceasurile, pentru a plăti tratamentul soţului său. Avionul privat al familiei, în valoare de 31,6 milioane de euro, şi o reşedinţă în Norvegia au fost vândute de-a lungul anilor. În acelaşi timp, au fost cumpărate vila din Mallorca, al cărei fost proprietar este Florentino Perez, actualul preşedinte al clubului Real Madrid, şi câteva terenuri din jur, cu scopul de a-l proteja tot mai mult pe fostul pilot Ferrari - o investiţie făcută în urmă cu doi ani, după ce a vândut vila de lângă Lacul Geneva. Au fost vândute şi alte active imobiliare, inclusiv vile care nu mai erau folosite.

Cum se simte Schumacher astăzi

Corinna Schumacher a ţinut întotdeauna sub tăcere starea de sănătate a lui Michael, permiţând doar unui cerc foarte restrâns de persoane să ştie cum se simte cu adevărat multiplul campion mondial de Formula 1 şi să se apropie de el.

Cea mai recentă ştire oficială despre starea de sănătate a lui Schumacher este o declaraţie emisă de familie în 2019. "Puteţi fi siguri că facem tot ce putem. Vă rugăm să înţelegeţi că respectăm dorinţele lui Michael şi de aceea păstrăm în privat o chestiune atât de sensibilă precum starea lui de sănătate".

Cel care a rupt tăcerea a fost fratele său, Ralf Schumacher, în ajunul împlinirii a 10 ani de la accident: "Viaţa este uneori nedreaptă", a declarat pentru tabloidul german Bild. Ralf, în vârstă de 48 de ani, este, de asemenea, fost pilot de Formula 1. "Michael a fost adesea norocos în viaţă, dar apoi s-a întâmplat acest tragic accident. Slavă Domnului, datorită opţiunilor medicale moderne, s-au putut face multe, dar nimic nu mai este la fel ca înainte". "Pot spune că accidentul său a fost o experienţă foarte rea şi pentru mine, şi cu impact", a adăugat el.

Fiul său Mick, în prezent pilot de teste Mercedes în F1 şi pilotul Alpine pentru Campionatul Mondial de Anduranţă din 2024, a făcut şi el câteva mici declaraţii. "Cred că în astfel de cazuri înveţi să percepi anumite momente într-un mod diferit. Înveţi să apreciezi lucrurile mărunte. Mulţi oameni se concentrează prea mult asupra lucrurilor rele", a declarat tânărul de 24 de ani pentru agenţia germană de presă DPA, "şi nu suficient asupra lucrurilor bune care sunt încă acolo”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor