Mick Schumacher, noul pilot de la Alpine în categoria FIA WEC Hypercar

Pilotul german va reveni în competiţie după un an în alb ca rezervă în Mercedes. El este unul dintre cei şase piloţi aleşi pentru revenirea mărcii în categoria Hypercar.
Mick Schumacher (Foto: Alpine)
Mioara Stoica
23.11.2023

Mick Schumacher va concura pentru Alpine în campionatul mondial de anduranţă în sezonul următor, au anunţat miercuri pilotul german şi marca deţinută de Renault.

Alpine va înscrie două Hypercaruri A424 cu fiul septuplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, care se va alătura piloţilor francezi Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere, Charles Milesi şi Paul-Loup Chatin, precum şi austriacului Ferdinand Habsburg.

Acesta va fi debutul în campionat a pilotului german, care a concurat pentru Haas în Formula 1 în 2021 şi 2022. "Este începutul unui nou capitol pentru mine cu Alpine în categoria FIA WEC Hypercar. Maşina este minunată şi abia aştept să încep. Am crescut cu monoposturi, aşa că a conduce o maşină cu cabina închisă şi roţi acoperite este o ocazie excelentă de a-mi perfecţiona abilităţile de conducere”, a declarat pilotul în vârstă de 24 de ani. De fapt, germanul a reuşit deja să conducă pentru prima dată un prototip de anduranţă în octombrie anul trecut.

"Anul acesta mi-a fost foarte dor de curse. Îmi place să fac acest lucru de când eram copil şi uneori era greu să îi văd pe ceilalţi piloţi pe pistă", a adăugat el.

Alpine a declarat că va confirma echipa completă pentru 2024 pe 7 februarie.

Sezonul, al cărui punct culminant este Cursa de 24 de ore de la Le Mans din iunie, începe în Qatar în luna martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor