MI5 susţine că spionii ruşi plănuiesc haos în Marea Britanie şi Europa. Kremlinul neagă

Dimitri Peskov (SHAMIL ZHUMATOV / AFP via Getty Images)
Epoch Times România
12.10.2024

O afirmaţie a şefului serviciului de securitate britanic MI5 potrivit căreia agenţia de informaţii militare ruse GRU este hotărâtă să provoace haos în Marea Britanie şi Europa este nefondată şi merită să fie ignorată, a transmis joi Kremlinul.

Şeful MI5, Ken McCallum, a declarat marţi, într-un discurs, că GRU se află „într-o misiune susţinută de a genera haos pe străzile britanice şi europene: am văzut incendieri, sabotaje şi multe altele".

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că Rusia nu va accepta astfel de acuzaţii şi că acestea nu sunt demne de atenţie, potrivit Reuters.

„Toate aceste afirmaţii sunt absolut neîntemeiate şi nefondate", a spus el.

Pe fondul războiului din Ucraina, ţările europene şi alianţa NATO au acuzat spionii ruşi de organizarea unei serii de activităţi ostile pe continent în ultimele luni.

Într-un articol comun publicat luna trecută în Financial Times, şefii Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA) şi ai serviciului britanic de spionaj MI6 au declarat că lucrează împreună pentru a întrerupe o „campanie nesăbuită de sabotaj desfăşurată de serviciile secrete ruse în Europa şi utilizarea cinică a tehnologiei pentru a răspândi minciuni şi dezinformări menite să ne îndepărteze".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor