Merkel sub presiune în problema refugiaţilor. Cancelarul cere implementarea urgentă a acordurilor UE cu Turcia

Presată să rezolve problema refugiaţilor, Merkel cere implementarea cât mai rapidă a acordurilor cu Turcia, pentru a diminua afluxul de imigranţi dinspre ţările musulmane.
Banner cu Angela Merkel la un miting Legida, o mişcare din Leipzig, inspirată de PEGIDA (din Dresda)
Banner cu Angela Merkel la un miting Legida, o mişcare din Leipzig, inspirată de PEGIDA (din Dresda) (Jens Schlueter/Getty Images)
Ana Ion
30.01.2016

Cu popularitatea în scădere după scandalul agresiunilor asupra femeilor din Koln, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a cerut, vineri, implementarea urgentă a acordurilor Uniunii Europene cu Turcia, argumentând că sunt necesare măsuri rapide pentru diminuarea afluxului de refugiaţi, relatează Mediafax.

"Am discutat cu premierul Italiei despre criza refugiaţilor; acordurile UE-Turcia trebuie implementate urgent pentru că avem nevoie de progrese", a declarat Angela Merkel după întrevederea pe care a avut-o cu premierul Italiei, Matteo Renzi.

Italia a blocat un plan al Uniunii Europene care prevede alocarea a trei miliarde de dolari Turciei în schimbul angajamentelor de diminuare a afluxului de refugiaţi extracomunitari.

"Noi nu avem nicio problemă, nici cu Turcia, nici cu Germania privind oferirea a trei miliarde de euro autorităţilor turce. Italia manifestă disponibilitate. Dar aşteptăm că instituţiile europene să ofere anumite răspunsuri despre modul în care vor fi folosite aceste contribuţii", a declarat, la rândul său, premierul italian.

Reamintim că în acest moment, Angela Merkel, criticată de numeroşi dintre compatrioţii săi pentru politica uşilor deschise faţă de refugiaţi, insistă pe o soluţie comună la nivelul UE, pe o înţelegere cu Turcia, care deocamdată nu şi-a închis graniţele pentru a bloca fluxul de refugiaţi către Europa, şi pe investiţii în taberele de refugiaţi din această ţară şi din Liban.

Potrivit sondajelor, 60% dintre germani consideră deja că politica lui Merkel în criza refugiaţilor este greşită şi că ţara nu va face faţă crizei. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor