Merkel admite că multiculturalismul german este un "eşec total"

Cancelarul german Angela Merkel
Cancelarul german Angela Merkel (Odd Andersen/AFP/Getty Images)

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut că încercarea sa de a crea o societate multiculturală a „eşuat”, şi că au fost solicitate prea puţine lucruri migranţilor, care refuză să se integreze în cultura germană.

Merkel a declarat, în faţa unei adunări formate din tineri membri creştin-democraţi (CDU), că a permite oamenilor din medii culturale diferite să trăiască cot la cot fără o astfel de integrare a fost o greşeală uriaşă, potrivit Reuters, care notează că aproximativ patru milioane de musulmani trăiesc în Germania.

"Această abordare (multiculturală) a eşuat, a eşuat total", a declarat Merkel în cadrul întâlnirii de la Potsdam.

Merkel se confruntă cu presiuni din cadrul CDU pentru a adopta o linie mai dură în ceea ce priveşte migranţii, care nu manifestă disponibilitatea de a se adapta societăţii germane, iar comentariile sale au părut destinate să liniştească temerile privind poziţia inflexibilă a cancelarului, cunoscută pentru abordările globaliste.

Merkel a afirmat că se cer prea puţine lucruri migranţilor şi a repetat linia obişnuită că ar trebui ca aceştia să înveţe limba germană pentru a intra la şcoală şi a avea oportunităţi pe piaţa muncii.

Uimitoarea recunoaştere din partea Angelei Merkel survine la câteva săptămâni după ce fostul director al serviciului de informaţii externe din Germania, Dr. August Hanning, a sugerat că Merkel a creat o „criză de securitate” în Germania cu politica sa privind migranţii.

„Am văzut consecinţele acestei decizii în ceea ce priveşte opinia publică germană şi securitatea internă - avem probleme acum”, a precizat el.

„Avem criminali, suspecţi de terorism şi oameni care folosesc identităţi multiple. Cei care au efectuat atacurile de la Berlin au folosit 12 identităţi diferite”, a adăugat Hanning.

„Cu toate că astăzi situaţia este mai mult sub control, în Germania avem încă 300.000 de persoane ale căror identităţi nu sunt certe. Acesta este un risc masiv de securitate”, a avertizat el.

Merkel a călcat peste o linie fină demarcată între naţionaliştii germani şi islam - le-a spus germanilor să accepte că moscheile fac parte din peisaj, dar sâmbătă a opinat că educaţia nemţilor şomeri ar trebui să fie prioritară faţă de cea a migranţilor (deşi a adăugat că Germania nu a putut progresa fără muncitori străini calificaţi).

În timp ce Merkel recunoaşte cu greu aceste lucruri, Ursula von der Leyen (CDU) a sugerat că ţara ar trebui să permită mai mulţi lucrători străini pentru a suplimenta lipsa de muncă calificată a ţării.

"De câţiva ani, numărul celor care au părăsit Germania este mai mare decât al celor care au intrat în ea", a spus ea pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, adăugând: "Oriunde este posibil, trebuie să reducem obstacolele de intrare pentru cei care duc ţara înainte".

Între timp, preşedintele Uniunii Sociale Creştine (CSU), Horst Seehofer, respinge toate încercările de relaxare a legilor privind migraţia, afirmând săptămâna trecută că Germania nu mai are loc pentru oamenii din „culturile extraterestre”.

Conform Camerei de Industrie şi Comerţ din Germania (DIHK), Germania are nevoie de aproximativ 400.000 de lucrători calificaţi.